Σταύρος Μπαλάσκας: Εισαγγελική έρευνα για τις δηλώσεις του

Για παραποίηση των δηλώσεων του κάνει λόγο ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του συνδικαλιστή των αστυνομικών Σταύρου Μπαλάσκα - κεντρικό δελτίο Star 19/6

Tην παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσαν οι δηλώσεις του συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρου Μπαλάσκα, σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά και τη μεταχείριση του δράστη, αν ομολογούσε από την αρχή την πράξη του.

ΕΛΑΣ- Γλυκά Νερά: Κατεπείγουσα ΕΔΕ εις βάρος Μπαλάσκα  

Η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με σκοπό να διακριβωθεί αν όσα ανέφερε ο αστυνομικός στοιχειοθετούν το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη αδικήματος και σε διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Γλυκά Νερά: Σάλος και πολιτικό ζήτημα από δήλωση Μπαλάσκα για τον σύζυγο

Υπενθτυμίζεται ότι χθες η ΕΛ.ΑΣ διέταξε κατεπείγουσα ΕΔΕ σε βάρος του συνδικαλιστή των αστυνομικών, ενώ προέκυψε και πολιτικό ζήτημα, καθώς η κυβέρνηση κλήθηκε από κόμματα της αντιπολίτευσης να λάβει θέση σχετικά με τις δηλώσεις του.

Σταύρος Μπαλάσκας: Οι δηλώσεις του που έφεραν αντιδράσεις

Το πρωί της Παρασκευής 18/6, ο συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν καλεσμένος στο Mega με αφορμή την ομολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Εκεί υποστήριξε ότι αν ο 32χρονος είχε πάρει τηλέφωνο την αστυνομία μετά την πράξη του, μπορεί να καθόταν στη φυλακή λιγότερο από πέντε χρόνια, γιατί το έγκλημα θα θεωρείτο εν βρασμώ ψυχής, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων. 

Σταύρος Μπαλάσκας: Παραποιήθηκαν οι δηλώσεις μου

Πάντως, με ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Μπαλάσκας, έκανε λόγο για παραποίηση των δηλώσεών του, σημειώνοντας ότι θα προσφύγει στη ποινική και αστική δικαιοσύνη.

«Το σώμα των συναδέλφων μου γνωρίζουν την ποιότητα μου, ερμηνεύουν ορθά τα λεγόμενα μου και στέκονται στο πλευρό μου.  Όσο για τη δήλωση μου είχε το νόημα ότι ο συγκεκριμένος δράστης δε θα μπορούσε να έχει σχέση με ένα εν βρασμώ ενδοικογενειακό έγκλημα κατόπιν των όσων αποκαλύφθησαν και τεκμηριώνουν άψογο σχεδιασμό στην εκτέλεση και τη συγκάλυψη του ειδεχθούς εγκλήματος του.  Καμία σχέση λοιπόν με τις κακόβουλες ερμηνείες που δίνονται. Ευθύνομαι για όσα λέω και όχι για όσα οι άλλοι καταλαβαίνουν» τόνισε. 

«Τις εις βάρος μου μεθοδεύσεις από όπου και αν προέρχονται που αναίτια πικραίνουν εμένα και την οικογένεια μου, θα τις καταγγείλω στην ελληνική δικαιοσύνη την οποία υπηρετώ και εμπιστεύομαι. Είναι τουλάχιστον άκομψο και άδικο να παραποιούν την έννοια του λόγου μου, τόσο αισχρά οι επιτήδιοι λέγοντας ανερυθρίαστα πως εγώ ένας άνθρωπος του νόμου δίνω οδηγίες σε επίδοξους γυναικοκτόνους» είπε μεταξύ άλλων. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top