Άρση μέτρων: Νέα δεδομένα από σήμερα – Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:30

Νέες «ανάσες» ελευθερίας θα πάρουν από σήμερα οι πολίτες, καθώς επιστρέφει η μουσική στην εστίαση και επεκτείνεται το ωράριο κυκλοφορίας.

Άρση μέτρων: Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση - Τι αλλάζει

Συγκεκριμένα, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει πλέον από τη 01:30 αντί τις 00:30 και οι θαμώνες σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ θα μπορούν να χαλαρώνουν απολαμβάνοντας και μουσική. 

  • Φυσικά η μουσική επιτρέπεται μόνο σε εξωτερικούς χώρους καταστημάτων εστίασης, στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες. 
  • Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς, σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα μέτρα, το πρόστιμο καθορίζεται σε 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και αναστολή λειτουργίας διάρκειας 15 ημερών σε οποιαδήποτε δεύτερη παράβαση.
  • Επίσης από σήμερα επανεκκινούν τη λειτουργία τους καταστήματα εστίασης που βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές και μόνον εκείνες που έχουν ελεύθερες διόδους, ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής είσοδος και έξοδος των πελατών καθώς και ο φυσικός αερισμός.
  • Αυξάνεται ακόμα το ποσοστό πληρότητας συμμετοχής θεατών σε εκδηλώσεις ακροάματος - θεάματος από 50% σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεις, σε 70% έως 5.000 θέσεις, σε 65% έως 15.000 θέσεις και σε 10.000 άτομα όταν ο αριθμός των θέσεων είναι πάνω από 15.000. Όλα τα παραπάνω ισχύουν υπό την προϋπόθεση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.
  • Για τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται πλέον ταυτόχρονη παρουσία τεσσάρων πελατών σε καταστήματα εμβαδού έως 100 τ.μ.

Μουσική στην εστίαση από το Σάββατο - Έως 200 άτομα στους γάμους

Από τη Δευτέρα (14/06) επανεκκινούν οι πρακτικές εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις των φοιτητών όλων των εξαμήνων καθώς και των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης όλων των ΑΕΙ.

Από την 01/07 το όριο για τις υπηρεσίες catering - δεξιώσεων αυξάνεται σε 300 άτομα από 100 που ήταν μέχρι τώρα.

Επιτροπή: Μουσική στην εστίαση από 12/6 - Ανοίγουν τα νυχτερινά κέντρα

Για τις εμποροπανηγύρεις επιτρέπεται η επανεκκίνησή τους μόνο σε Περιφερειακές Ενότητες, όπου το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών ξεπερνά το 50%.

Από  την Τρίτη 15 Ιουνίου:

  • Επαναλειτουργούν οι ερασιτεχνικές σχολές χορού, με την τήρηση των σχετικών υγειονομικών πρωτοκόλλων.
  • Στις λαϊκές αγορές η απόσταση εκατέρωθεν των πάγκων πώλησης θα είναι 1 μέτρο.
     
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top