Άρση μέτρων: Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση - Τι αλλάζει από αύριο

Τι ώρα θα ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας

Μικρά βήματα προς την κανονικότητα ξεκινούν από αύριο, αφού θα ακούγεται και πάλι μουσική στην εστίαση, ενώ η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ξεκινά από τη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα.

 

Άρση μέτρων: Τι αλλάζει στη ζωή μας από το Σάββατο

Οι επιχειρηματίες ετοιμάζονται πυρετωδώς και οι πολίτες ανυπομονούν για το πρώτο Σαββατοκύριακο, που θα απολαύσουν περισσότερες ελευθερίες και μουσική μετά από επτά μήνες. Θα λειτουργούν και τα καφέ μπαρ σε στοές, αρκεί αυτές να έχουν δύο ανοικτές πλευρές. Oι πελάτες δεν επιτρέπεται να είναι όρθιοι.

Ο στόχος είναι την 1η Ιουλίου να καταργηθεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σε ποιους κλάδους χαλαρώνουν τα μέτρα

Από σήμερα στα πρακτορεία ΟΠΑΠ επιτρέπεται ένα άτομο ανά 10 τμ. Από αύριο αυξάνεται η πληρότητα σε θέατρα και συναυλιακούς χώρους με ανώτατο όριο το 75%.

Φροντιστήρια: Ανοίγουν με self test για τους μαθητές - Τα νέα μέτρα

Τη Δευτέρα ξεκινούν οι πρακτικές και τα εργαστήρια για τους φοιτητές, ενώ ανοίγουν και τα φροντιστήρια με υποχρεωτικό self test.

Κάτω από 1.000 τα κρούσματα σήμερα

Σήμερα, Παρασκευή 11 Ιουνίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 791 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 400 εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 84 στη Θεσσαλονίκη.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 11, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.381 θάνατοι. 

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 375 με διάμεση ηλικία τους τα 67 έτη. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.549 ασθενείς.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top