Στην Ακρόπολη και το Καλλιμάρμαρο ο οίκος Dior

Αποδέχθηκε το αίτημα του οίκου Dior το υπουργείο Πολιτισμού

Στην Ακρόπολη και το Καλλιμάρμαρο ο οίκος Dior. Βίντεο: Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Θετικά αποτιμά το υπουργείο Τουρισμού τον φάκελο που κατέθεσε ο οίκος Dior για πραγματοποίηση εκδηλώσεων στην Ελλάδα.

Στην Αθήνα τo Cruise 2022 show του οίκου Dior

Η απάντηση του υπουργείου Πολιτισμού στο αίτημα του οίκου Dior

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, «έλαβε αίτημα του διεθνούς οίκου Dior για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, οι οποίες, σύμφωνα με το φάκελο που υποβλήθηκε, είναι αφιερωμένες στην επέτειο των 200 ετών από την έναρξη του αγώνα για την ανεξαρτησία της Ελλάδας και τη δημιουργία του ελληνικού κράτους, ως ένα γεγονός θεμελιώδους σημασίας για την Ευρώπη και τις σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας».

Ο γενικός τίτλος του φακέλου που υποβλήθηκε είναι «Dior celebrates Greece». «Μετά από λεπτομερή εξέταση των όσων προτείνει ο διεθνής οίκος υψηλής ραπτικής, κρίθηκε ότι οι εκδηλώσεις αυτού του επιπέδου, με την εμβέλεια και την προβολή που θα έχουν σε πολύ σημαντικές τουριστικές αγορές για την Ελλάδα, όπως αυτές της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ασίας, θα έχουν ιδιαίτερα θετικό πρόσημο» υπογραμμίζει το υπουργείο.

Τι περιλαμβάνει η πρόταση «Dior celebrates Greece»

Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού, η πρόταση του διεθνούς οίκου προβλέπει την παρουσίαση της ειδικής συλλογής «Resort 2022» η οποία θα είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, με δημιουργίες που θα ετοιμαστούν στην Ελλάδα με ελληνικά υφάσματα και πρώτες ύλες, από Ελληνίδες και Έλληνες τεχνίτες και δημιουργούς, με στόχο την προβολή της ελληνικής παράδοσης και παράλληλα του ταλέντου και της τεχνογνωσίας των Ελλήνων στον χώρο αυτό.

Kαλλιμάρμαρο

Το Kαλλιμάρμαρο

Στο Καλλιμάρμαρο η παρουσίαση συλλογής του Dior

Βάσει του φακέλου που κατατέθηκε, η κεντρική εκδήλωση για την παρουσίαση της ειδικής συλλογής προτείνεται να πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, στις 17 Ιουνίου, με ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση διεθνώς. Για τον λόγο αυτό, κατατέθηκε από το υπουργείο Τουρισμού αίτημα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο θα εξεταστεί από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων.

 

 

Το υπουργείο Τουρισμού επισημαίνει ότι, όπως αναφέρεται στον φάκελο της παρουσίασης του Οίκου «Dior», οι έννοιες «Phos» (φως) και «Kallos» (ομορφιά) που ξεκίνησαν να λάμπουν πριν 2.500 χρόνια στην Αθήνα είναι απόλυτα ταυτισμένες με τις αισθητικές αξίες και την ποιότητα που πρεσβεύει ο οίκος και στο πλαίσιο αυτό σχεδιάστηκε το αίτημα για την παρουσίαση της νέας ειδικής συλλογής στη χώρα μας.

Φωτογράφιση Dior στην Ακρόπολη 

Με επίκεντρο την κεντρική εκδήλωση στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, ο οίκος έχει αιτηθεί επίσης να δοθεί άδεια για κάποιες φωτογραφίες με τις δημιουργίες που έχουν ως θέμα την ελληνική κληρονομιά και τον ελληνικό πολιτισμό σε εμβληματικά σημεία, μεταξύ των οποίων η Ακρόπολη, το Ηρώδειο, η Αρχαία Αγορά, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο και ο ναός του Διός στη Νεμέα, πάντα με σεβασμό στην ιστορικότητα των μνημείων, όπως τονίζει το υπουργείο Τουρισμού.

Η Ακρόπολη

Η Ακρόπολη

Το σχετικό αίτημα υποβλήθηκε επίσης στο υπουργείο Πολιτισμού και εξετάστηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Νόμο 3028/2002 «Περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

«Το γεγονός αυτό, δεδομένου ότι θα τύχει διεθνούς παρουσίασης από μεγάλα ΜΜΕ, θα συμβάλει στην προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό και στην ενίσχυση του τουρισμού», καταλήγει το υπουργείο Τουρισμού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top