Στην Αθήνα τo Cruise 2022 show του οίκου Dior

Ζητούν άδεια να επισκεφτούν αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της Ελλάδας

ακρόπολη

«Ο Οίκος επέλεξε την Αθήνα, προορισμό εξαιρετικού χαρακτήρα, κοιτίδας του δυτικού πολιτισμού και των ευρωπαϊκών τεχνών, για την κολεξιόν Croisière 2022», ανακοινώνει ο οίκος Dior.

Η παρουσίαση της συλλογής Cruise 2022 θα λάβει χώρα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα στις 17 Ιουνίου. Τη συλλογή υπογράφει η Ιταλλίδα καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, Maria Grazia Chiuri, η οποία πάντα επιλέγει ιδιαίτερες τοποθεσίες για να παρουσιάσει τις cruise collections της. 

Η επιλογή της Αθήνας, έχει σκοπό να αναδείξει τη «δημιουργικότητα των τοπικών καλλιτεχνών και τεχνιτών», που έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση.

 

 

Μάλιστα, στελέχη του οίκου μόδας Dior έχουν ζητήσει να επισκεφθούν στις 26, 27 και 28 Απριλίου αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του ΥΠΠΟΑ. 

Συγκεκριμένα ζητούν άδεια για επίσκεψη στην Ακρόπολη, το Ηρώδειο, τον Ναό του Ηφαίστου, το Παναθηναϊκό Στάδιο, τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και τον Ναό του Δία, στη Νεμέα.

Άλλο, επίσημο, αίτημα δεν έχει υποβληθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Εφόσον υποβληθεί, θα εξετασθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στον νόμο 3028/2002 «Περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

dior στην ελλαδα cruise 2022

Ακρόπολη/ Unsplash

Στελέχη του οίκου έχουν επισκεφθεί το τελευταίο διάστημα την Ελλάδα και την Αθήνα. Σημειώνεται, ότι στην ανακοίνωση του γαλλικού οίκου για την παρουσίαση της επόμενης συλλογής, γίνεται αναφορά στην Αθήνα, ως τόπος παρουσίασης της συλλογής και όχι σε συγκεκριμένο τόπο.

Ενημερωθείτε για όλα τα τελευταία νέα της μόδας 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top