Παρενέργειες εμβολίων: Σε ποια δόση εκδηλώνονται

Με Pfizer και Moderna ο εμβολιασμός μαθητών

Aπόσπασμα όσων είπε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ για τα εμβόλια και τις παρενέργειες

«Οι ανεπιθύμητες ενέργειες παρατηρούνται σε ποσοστό 80% μετά την πρώτη δόση των εμβολίων. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι κάποιος δεν θα παρουσιάσει πρόβλημα στη δεύτερη δόση του εμβολίου», διαβεβαίωσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ.

AstraZeneca: Συνεδριάζει η Επιτροπή Εμβολιασμών για αλλαγή ορίων ηλικίας

 

Εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού

Εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού

Οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να εμβολιαστούν 

Μιλώντας για τις ευπαθείς ομάδες τόνισε ότι είναι εκείνες κυρίως που πρέπει να εμβολιαστούν. «Το να έχει κάποιος μυοπλασία ή διαβήτη, δεν είναι λόγος να μην κάνει το εμβόλιο. Αντιθέτως μάλιστα. Αυτές είναι οι ευπαθείς ομάδες που πρέπει να το κάνουν γιατί κινδυνεύουν», ανέφερε συγκεκριμένα.

Εμβόλιο AstraZeneca

Εμβόλιο AstraZeneca

Eμβόλια AstraZeneca Johnson & Johnson και παρενέργειες

«Σε εμβόλια που έχουν σχέση με τον αδενοϊό όπως της AstraZeneca και της Johnson & Johnson  έχει διαπιστωθεί πως σχετίζονται με ένα σύνδρομο πολύ σπάνιο με χαμηλά αιμοπετάλια και θρομβώσεις. Αυτό έχει παρατηρηθεί σε 1 στους 200.000 ή στους 300.000 εμβολιασμούς. Σε νεαρότερες ηλικίες και σε γυναίκες μπορεί να είναι 1 στους 100.000. Πρόκειται για εξαιρετικά σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες. Πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα στον εμβολιασμό και να πετύχουμε τη συλλογική ανοσία», σημείωσε.

Johnson & Johnson: Αναστολή χρήσης εμβολίου για τους κάτω των 41 στο Βέλγιο

Για τους εμβολιασμούς μαθητών με Pfizer και Moderna

Pfizer: 8 μηνών βρέφος έκανε και τις δύο δόσεις του εμβολίου


Για τον εμβολιασμό μαθητών ο κ. Δημόπουλος ανέφερε ότι στις ΗΠΑ έχει προχωρήσει η διαδικασία. Συγκεκριμένα, έχει πάρει έγκριση ο εμβολιασμός για τις ηλικιακές ομάδες μέχρι τα 18. Σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό μικρότερων ηλικιακών ομάδων στην Ελλάδα, τόνισε πως θα παρθούν αποφάσεις σε συνάρτηση με το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο. «Μιλάμε για εμβολιασμούς με Pfizer και Moderna», εξήγησε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top