Pfizer: 8 μηνών βρέφος έκανε και τις δύο δόσεις του εμβολίου

Δεν παρουσίασε καμία παρενέργεια

Ένα οχτώ μηνών αγοράκι από τη Νέα Υόρκη είναι το νεότερο άτομο στον κόσμο που έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer κατά του κορωνοϊού

Ο μικρός Βιτσέντζο Μινκόλα έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου της περασμένη Τετάρτη, στο πλαίσιο κλινικών δοκιμών που διενεργούνται στο Upstate Medical University. 

Αρχές Ιουνίου η έγκριση της Ευρώπης για το εμβόλιο της Pfizer στα παιδιά

Το νοσοκομείο είναι ένα από τα τέσσερα που πραγματοποιούν δοκιμές του εμβολίου της Pfizer  σε παιδιά κάτω των πέντε ετών, ενώ οι ΗΠΑ είναι η μοναδική χώρα που πραγματοποιεί τέτοιες δοκιμές αυτή τη στιγμή. 

Την Τετάρτη μάλιστα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ενέκρινε τους εμβολιασμούς παιδιών άνω των 12 ετών με το εμβόλιο της Pfizer. 

Ο Έντζο είναι ένα από τα 16 βρέφη που πήραν μέρος στην πρώτη φάση των δοκιμών που περιλαμβάνει μωρά και νήπια ηλικίας από  6 μηνών έως δύο ετών. 

Eμβόλιο Pfizer: Εγκρίθηκε η χορήγησή του σε εφήβους 12 -15 ετών στις ΗΠΑ

Την πρώτη δόση την έκανε πριν από τρεις εβδομάδες και υπάρχουν άλλα τρία μωρά που συμμετέχουν στις έρευνες στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. 

Οι γονείς, οι οποίοι είναι γιατροί, δήλωσαν ότι δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό για τη συμμετοχή του παιδιού τους στις έρευνες, καθώς όπως είπαν πρέπει να τελειώνουμε με την πανδημία και ο πιο γρήγορος και ασφαλής τρόπος είναι ο εμβολιασμός. 

Εμβόλιο: Ο Καναδάς ενέκρινε το Pfizer για τα παιδιά 12-15 ετών

Μετά το εμβόλιο μάλιστα ο Έντζο κοιμήθηκε και έφαγε καλά, δεν είχε εκνευρισμό και δεν παρουσίασε καμία παρενέργεια. 

Πάντως η Pfizer ανέστειλε προσωρινά τις δοκιμές για να διευκρινίσει αν τα μωρά παίρνουν τη σωστή δόση. 

«Η ανησυχία είναι μήπως η δόση είναι πολύ μικρή για την ηλικία τους, γιατί κανένα μωράκι δεν παρουσίασε παρενέργειες», είπε ο γιατρός που είναι επικεφαλής των ερευνών. 

Pfizer: Ασφαλές το εμβόλιο για τα παιδιά 12 ετών και άνω

Για το θέμα μίλησε στο Open Και ο παιδάτρος, Χ. Μαζάνης, λέγοντας πως υπάρχουν γονείς εθελοντές που θέλουν να προσφέρουν στην επιστήμη και στην κοινότητα. 

Κατέληξε τέλος λέγοντας πως είναι απαραίτητο να συνεχιστεί η έρευνα για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top