AstraZeneca: Συνεδρίαση της Επιτροπής Εμβολιασμών για αλλαγή ορίων ηλικίας

Ενδέχεται να αυξηθεί το ηλικιακό όριο μετά τα περιστατικά θρομβώσεων

Τι είπε στο star.gr ο 35χρονος από την Ιεράπετρα που εμφάνισε θριμβώσεις μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμβολιασμών στην οποία εξατάστηκε το ενδεχόμενο να αλλάξουν τα ηλικιακά όρια για τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca

Αφορμή για την εξέλιξη αυτή στάθηκαν τα τελευταία περιστατικά με την εμφάνιση θρομβώσεων σε πολίτες μετά από τον εμβολιασμό τους με το συγκεκριμένο εμβόλιο. 

Αεροδιακομιδή 36χρονης με θρόμβωση μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca

Οριμένοι, μάλιστα, από αυτούς που παρουσίασαν θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό κατέληξαν, ωστόσο ακόμα ερευνάται αν ο θανατός τους σχετίζεται με το εμβόλιο της AstraZeneca. 

AstraZeneca

Εμβόλιο της AstraZeneca

AstraΖeneca: «Δεν περίμενα ότι θα έβγαινα από το χειρουργείο»

Το ενδεχόμενο να ανοίξει η συζήτηση για αλλαγή στα όρια ηλικίας όσων κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca επεσήμανε σήμερα και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. 

Κορωνοϊός: Πότε θα βγάλουμε τις μάσκες - Υψηλά τα κρούσματα και τον Ιούνιο

«Επειδή έχει δημιουργηθεί μεγάλος προβληματισμός, νομίζω η Επιτροπή θα δει το θέμα και θα αλλάξει τα όρια, για να σταματήσει πλέον οι καθημερινός προβληματισμός», αφήνοντας παράθυρο για αλλαγή των ορίων ηλικίας. 

AstraZeneca: Το συγκινητικό γράμμα των παιδιών της 44χρονης που χαροπαλεύει

Μέχρι στιγμής στη χώρα μας εμβολιάζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca πολίτες άνω των 30 ετών και πλέον εξετάζεται το ενδεχόμενο το εμβόλιο να γίνεται μόνο σε όσους είναι 55 ετών και άνω.

Ανακοινώσεις θα γίνυν στις 18:00 στο υπουργείο Υγείας από τον υπουργό, Β. Κικίλια με τη συμμετοχή και της προέδρου της Μ. Θεοδωρίδου.

 

Τα περιστατικά θρομβώσεων μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca

Τρία περιστατικά θρομβώσεων μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca έχουν καταγραφεί στην Κρήτη. 

Το πρώτο ήταν ένας 35χρονος άνδρας από την Ιεράπετρα, ο οποίος εμφάνισε θρόμβωση στο πόδι του και μετά στην καροτίδα και υποβλήθηκε σε σοβαρό χειρουργείο. 

Το δεύτερο είναι μια 44χρονη μητέρα τριών ανήλικων παιδιών, η οποία νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ και σύμφωνα με τους γιατρούς είναι εγκεφαλικά νεκρή, καθώς εμφάνισε εγκεφαλική αιμορραγία. 

Το τρίτο περιστατικό είναι μια 47χρονη γυναίκα που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΠΑΓΝΗ με συμπτώματα εγκεφαλικού και παράλυσης του μισού της προσώπου.

Στα τρία αυτά περιστατικά, άλλες δύο περιπτώσεις ήρθαν χθες στο φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται για μια 36χρονη γυναίκα με συμπτώματα θρόμβωσης που διακομίστηκε εσπευσμένα με το ΕΚΑΒ, από το νοσοκομείο Μυτιλήνης στην Αθήνα περίπου 10 ημέρες από τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Η δεύτερη περίπτωση είναι ο θάνατος μιας 63χρονης γυναίκας, επίσης στη Λέσβο, η οποία έδινε μάχη για τη ζωή της επί δύο μήνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Βοστάνειου» νοσοκομείου Μυτιλήνης. Κι εκείνη είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca.

Και για τα δύο αυτά περιστατικά, έχει ενημερωθεί η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη διερεύνηση από την αρμόδια Επιτροπή ΕΟΦ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top