Κορωνοϊός: Πότε θα βγάλουμε τις μάσκες - Υψηλά τα κρούσματα και τον Ιούνιο

«Πιθανόν να αλλάξει το ηλικιακό όριο για το εμβόλιο της AstraZeneca»

Καλύτερη είναι η εικόνα στα νοσοκομεία, αρκετά από τα οποία πλέον γίνονται και πάλι non covid, ώστε να εξυπηρετηθούν και οι υπόλοιποι ασθενείς που δεν έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό. Μάλιστα αν η κατάσταση συνεχίσει έτσι, τότε πολύ πιθανόν να βγάλουμε σε λίγο καιρό και τις μάσκες. 

Όπως είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Μ. Παγώνη στον ΣΚΑΪ, τα κρούσματα θα συνεχίσουν να είναι υψηλά έως τον Ιούνιο, οπότε και θα κυμαίνονται γύρω στα 1.000. 

Κικίλιας: Οι μάσκες θα φύγουν όταν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα

Αν όμως, όπως ανέφερε, στα τέλη Αυγούστου οι εμβολιασμένοι φτάσουν το 80% τότε θα έχει χτιστεί ένα ικανοποιητικό τείχος ασφαλείας και από τις 20 Σεπτεμβρίου πιθανόν να μπορέσουμε να βγάλουμε τις μάσκες. 

AstraZeneca: Πιθανόν να αλλάξουν τα ηλικιακά όρια

Η κυρία Παγώνη άφησε ένα παράθυρο να αλλάξουν τα ηλικιακά όρια για το εμβόλιο της AstraZeneca

«Επειδή έχει δημιουργηθεί μεγάλος προβληματισμός, νομίζω η Επιτροπή θα δει το θέμα και θα αλλάξει τα όρια, για να σταματήσει πλέον οι καθημερινός προβληματισμός. Eπιστημονικά δεδομένα υπάρχουν. Η Επιτροπή θα αποφασίσει και θα δώσει οδηγίες. Νομίζω τις επόμενες μέρες θα μπουν νέα όρια», είπε.

Εμβολιασμός: Όλα τα εμβόλια από σήμερα για τους 35 – 39 ετών

Για το θέμα των θρομβώσεων και τα εμβόλια ανέφερε πως καθημερινά είναι πολλά τα τηλεφωνά που δέχονται για αυτό το θέμα.

Αεροδιακομιδή 36χρονης με θρόμβωση μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca

«Συζητάμε με τον ασθενή το ιστορικό του και βεβαίως μπορεί να κάνει το εμβόλιο Astrazeneca. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Έχουν καταλάβει όλοι ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και έστω το ποσοστό των επιπλοκών του 0.002% συγκριτικά με την νόσο COVID19 δεν συγκρίνονται. Γι αυτό πρέπει να πειστούν όλοι να εμβολιαστούν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εμβολιασμοί: Τα πέντε νησιά με χαμηλή συμμετοχή

Ερωτηθείσα για τις γυναίκες κάτω των 50, η Ματίνα Παγώνη επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι είναι ρίσκο να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Εμβολιασμοί ανηλίκων

Αναφερόμενη στους εμβολιασμούς ανηλίκων η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε πως οι πρώτοι που θα αρχίσουν λογικά να εμβολιάζονται είναι οι μαθητές λυκείου και μετά οι μικρότερες ηλικίες. 

Κικίλιας - εμβολιασμός 40- 44 ετών: 100.000 έκλεισαν ραντεβού σε μια μέρα  

Υπογράμμισε πως ήδη μελετάται ο εμβολιασμός από 12 ετών και πάνω και πως αναμένονται τα δεδομένα της τρίτης φάσης. 

Κάλεσε, τέλος, τους συναδέλφους της, γιατρούς, μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχουν εμβολιαστεί, όπως επίσης και το λοιπό νοσηλευτικό προσωπικό. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top