AstraΖeneca: «Δεν περίμενα ότι θα έβγαινα από το χειρουργείο»

Τι είπε στο star.gr ο 35χρονος που εμφάνισε δύο θρομβώσεις μετά το εμβόλιο

Όλα όσα είπε ο Αλέξανδρος Μεταξάκης, ο οποίος εμφάνισε δύο θρομβώσεις το διάστημα μετά τον εμβολιασμό του με AstraΖeneca

«Δεν έχω το ποσοστό ακριβώς, απλά υπολογίζω και σύμφωνα με τα λεγόμενα των ειδικών, ότι είμαι ο ένας στους 0,022%, που θα μπορούσε να έχει κάποια παρενέργεια ξεκάθαρα από το εμβόλιο».

Αυτό είπε περιγράφοντας στο star.gr  την περιπέτεια που έζησε ο Αλέξανδρος Μεταξάκης, ο 35χρονος από την Ιεράπετρα, ο οποίος μετά τον εμβολιασμό του με ΑstraZeneca, εμφάνισε δύο θρομβώσεις και χρειάστηκε να κάνει δύο χειρουργεία, στο πόδι και στην καρωτίδα.

Ο Αλέξανδρος Μεταξάκης, ο οποίος εμφάνισε δύο θρομβώσεις το διάστημα μετά τον εμβολιασμό του με Astrazeneca

Ο Αλέξανδρος Μεταξάκης, ο οποίος εμφάνισε δύο θρομβώσεις το διάστημα μετά τον εμβολιασμό του με Astrazeneca

«Ένιωσα ένα κάψιμο στο πόδι και στα επόμενα λεπτά άρχισε το πόδι να παραλύει»

Όπως διηγήθηκε ο κ. Μεταξάκης, έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca τη Μεγάλη Πέμπτη, στις 29 Απριλίου, ενώ τις επόμενες 24 ώρες εμφάνισε πυρετό, μυαλγία στα κάτω άκρα και κάποιες ημικρανίες, όπως θα συνέβαινε με οποιοδήποτε άλλο εμβόλιο.

AstraZeneca: 35χρονος με θρόμβωση στο ΠΑΓΝΗ μετά τον εμβολιασμό του

«Δεν έδωσα σημασία, άφησα και κύλησαν οι ημέρες. Μετά από περίπου μία εβδομάδα ανέβασα ένα πυρετό κάπου στο 37,5 με 38, ο οποίος συνοδεύτηκε από κάποιες ημικρανίες, οι οποίες με ένα κοινό παυσίπονο όμως πέρασαν.

Στις 10 Μαΐου ένιωσα ένα κάψιμο πίσω στο πόδι, καθώς πήγαινα στο χώρο εργασίας μου και στα επόμενα ένα, με δυο λεπτά, άρχισε το πόδι να μουδιάζει και να παραλύει εντελώς», είπε.

AstraZeneca: Νεκρή 63χρονη στη Μυτιλήνη που είχε κάνει το εμβόλιο

Συνεχίζοντας την περιγραφή του, ανέφερε ότι φτάνοντας στο χώρο εργασίας του, έκατσε σε μία καρέκλα, ενώ οι συνάδελφοί του, κάλεσαν μία φαρμακοποιό που βρίσκεται ακριβώς απέναντι.

«Αυτή ήρθε, ψηλάφισε το πόδι και είδε ότι είχε αρχίσει να ασπρίζει, είχε ξυλιάσει, είχε παραλύσει εντελώς και δεν κινούνταν τα δάχτυλα. Τότε μου είπε, “καλώ το ασθενοφόρο γιατί μάλλον είναι θρόμβωση”».

AstraZeneca: Το συγκινητικό γράμμα των παιδιών της 44χρονης που χαροπαλεύει

Ο 35χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο στην Ιεράπετρα, όπου διαγνώστηκε με θρόμβωση και στη συνέχεια στο ΠΑΓΝΗ. 

«Στην Ιεράπετρα τους είπα ότι είχα κάνει το ΑstraZeneca. Αυτοί κάλεσαν στο ΠΑΓΝΗ και ενημέρωσαν να ετοιμαστεί το χειρουργείο, καθώς πρόκειται περί θρόμβωσης από το εμβόλιο» σημείωσε, μιλώντας στο star.gr.

Κύπρος: Μοντέλο πέθανε από θρόμβωση - Είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca

«Πριν από το χειρουργείο με ενημέρωσαν ότι μάλλον δε θα σωθεί το πόδι μου»

Φτάνοντας στο Ηράκλειο, ο 35χρονος έκανε αμέσως αξονική στο πόδι που είχε το θέμα και μπήκε μέσα στο χειρουργείο.

«Προτού μπω στο χειρουργείο, με ενημέρωσαν οι γιατροί ότι μάλλον το πόδι δε θα το σώσουμε και πως αυτό είναι το πιθανότερο σενάριο, επειδή είχε μείνει ακίνητο χωρίς αιμάτωση για δύο-τρεις ώρες συνολικά. Επειδή μου είχε χορηγηθεί μορφίνη για τον πόνο, δεν το συνειδητοποίησα αμέσως. Ο πόνος ήταν ανυπόφορος. Είπα να τελειώνουμε … να μπω στο χειρουργείο, να τελειώνω με αυτό, ό,τι κι αν ήταν», είπε.

Εγκεφαλικά νεκρή η 44χρονη μετά το AstraZeneca: Τι δήλωσε η οικογένειά της

Όπως πρόσθεσε, η ανακούφιση που ένιωσε όταν ξύπνησε από το χειρουργείο και είδε το πόδι του στη θέση του, ήταν τεράστια. 

«Χάρηκα που πέρασαν όλα. Μόλις άνοιξα τα μάτια μου και είδα ότι το πόδι μου ήταν στη θέση του, ότι μπορούσα να το κινήσω και ότι επί της ουσίας δεν είχα τίποτα, πέρα από δύο τομές στη γάμπα και άλλη μία πιο ψηλά, εκεί όπου ήταν η θρόμβωση, ανακουφίστηκα», σημείωσε.

ΕΟΦ: Δύο περιστατικά θρομβώσεων στην Κρήτη σχετίζονται με το AstraZeneca

«Στη θρόμβωση στην αριστερή καρωτίδα, φοβήθηκα ότι δε θα τα κατάφερνα»

Το δεύτερο περιστατικό θρόμβωσης, σύμφωνα με τον κ. Μεταξάκη έγινε αντιληπτό πέντε ημέρες μετά το πρώτο και ενώ ο ίδιος έβλεπε καθημερινά βελτίωση. 

«Έβλεπα το πόδι να πηγαίνει καλύτερα. Εκεί που έλεγα ότι ξεπεράστηκε ο κίνδυνος και ότι όλα πάνε καλά μου έτυχε το δεύτερο περιστατικό. Σε κάποιες εξετάσεις το ψηλάφισε ένας από τους χειρουργούς μου, ο καθηγητής Κοντοπόδης.

Κάναμε έναν υπέρηχο και βρέθηκε μία θρόμβωση στην αριστερή μου καρωτίδα και έπρεπε να μπω στο χειρουργείο. Υπήρχε κίνδυνος για εγκεφαλικό αν δεν έμπαινα, όπως υπήρχε και ένα ποσοστό κινδύνου 3% έως 5% για εγκεφαλικό κατά τη διάρκεια του χειρουργείου. 

Ο κ. Μεταξάκης εμφάνισε δύο θρομβώσεις, μετά το εμβόλιο της Astrazeneca και πλέον θα κινηθεί νομικά για την περιπέτεια της υγείας του

Ο κ. Μεταξάκης εμφάνισε δύο θρομβώσεις, μετά το εμβόλιο της AstraZeneca και πλέον θα κινηθεί νομικά για την περιπέτεια της υγείας του

Εκείνο ήταν πιο επικίνδυνο και εκεί φοβήθηκα περισσότερο γιατί θεώρησα ότι ήταν μέχρι εκεί, ότι δε θα τα κατάφερνα. Τρόμαξα…δεν περίμενα καν ότι θα έβγαινα από το χειρουργείο», είπε.

Pfizer: Νέο και πιο εύκολα αποθηκεύσιμο εμβόλιο έτοιμο μέχρι το καλοκαίρι

Παρόλα αυτά, ο κ. Μεταξάκης αποδείχθηκε ότι είχε για ακόμη μία φορά την τύχη με το μέρος του. Σήμερα η κατάσταση της υγείας είναι καλύτερη, ενώ ο ίδιος ακολουθεί μία αγωγή με αντιπηκτικά και αντιθρομβωτικά, η οποία θα διαρκέσει για τους επόμενους έξι μήνες.

«Η ψυχολογία μου είναι μία χαρά, αφού ξεπέρασα και αυτό, πλέον λέω ότι δε φοβάμαι τίποτα. Υπάρχει μία καθημερινή βελτίωση, όσον αφορά στην κίνηση στο πόδι μου. Πλέον δεν με πονάει και τόσο και μπορώ να διανύσω μεγαλύτερη απόσταση από αυτή των προηγούμενων ημερών. Από εχθές, έχουν κοπεί και τα ράμματα, γεγονός που σημαίνει ότι πάμε καλύτερα», σημείωσε.

ΕΜΑ για AstraZeneca: Να μην κάνει τη 2η δόση όποιος παρουσίασε θρόμβο

Όπως πρόσθεσε, δεν επιθυμεί, αλλά και δεν του επιτρέπεται πλέον από τους γιατρούς να προχωρήσει στη δεύτερη δόση του εμβολίου.

«Δεύτερη δόση εγώ δε θα κάνω, αλλά ακόμη και να ήθελα να κάνω, μου το έχουν απαγορεύσει. Δεν μπορώ να κάνω δεύτερη δόση εμβολίου, οποιασδήποτε εταιρείας», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Μεταξάκη τα πρώτα προφορικά αποτελέσματα, αναφέρουν ότι οι θρομβώσεις οφείλονται στο εμβόλιο που έκανε κατά του κορωνοϊού

Σύμφωνα με τον κ. Μεταξάκη τα πρώτα προφορικά αποτελέσματα, αναφέρουν ότι οι θρομβώσεις οφείλονται στο εμβόλιο που έκανε κατά του κορωνοϊού (φωτογραφία αρχείου eurokinissi)

«Οι δύο θρομβώσεις δημιουργήθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα. Θα κινηθώ νομικά» 

Σύμφωνα με τον κ. Μεταξάκη, ο ίδιος δεν είχε κάποια χρόνια πάθηση ή επιβαρυντικά θέματα υγείας, τα οποία να δικαιολογούν την εμφάνιση των δύο θρομβώσεων.

«Τα αποτελέσματα θρομβοφιλίας έχουν βγει αρνητικά, ενώ ούτε οικογενειακώς είχαμε κάποιο θέμα με θρομβώσεις. Εμένα ο ιατρικός μου φάκελος είναι πολύ μικρός. Το μόνο πράγμα που έχω κάνει μέχρι στιγμής είναι ένα χειρουργείο για το διάφραγμα πέρσι το καλοκαίρι», είπε σχετικά.

AstraZeneca: 63χρονη καταγγέλλει θρόμβωση στο πόδι μετά το εμβόλιο

Όπως πρόσθεσε, τα πρώτα προφορικά αποτελέσματα, αναφέρουν ότι οι θρομβώσεις οφείλονται στο εμβόλιο που έκανε κατά του κορωνοϊού.

«Το πόρισμα λέει, ότι η πρώτη θρόμβωση οφείλεται ξεκάθαρα στο εμβόλιο. Για τη δεύτερη θρόμβωση έχει βγει και εκεί κάποιο πόρισμα, (που λέει) ότι συνέβη αποκλειστικά λόγω του εμβολιασμού και θεωρείται ότι χρονικά συμπίπτει με την πρώτη, δηλαδή ότι δημιουργήθηκαν και οι δύο πάνω-κάτω, σχεδόν ταυτόχρονα.

Τα πορίσματα έχουν καταλήξει ότι είμαι η σπάνια περίπτωση. Δεν το περίμεναν ούτε αυτοί (οι γιατροί), ούτε και εγώ. Είχα χαρεί κιόλας όταν είχε ανοίξει η πλατφόρμα. Έλεγα να πάω να το κάνω για να βοηθήσω και εγώ όσο γίνεται, να ξεφύγουμε από όλο αυτό», σημείωσε. 

AstraZeneca: Αγωνία για τις δύο γυναίκες που εμφάνισαν θρομβώσεις

Όπως πρόσθεσε, το επόμενο διάστημα μόλις ολοκληρωθούν οι εξετάσεις του, θα κινηθεί νομικά για την περιπέτεια της υγείας του.

«Για την ώρα προέχει να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση της υγείας μου και η επιστροφή στην καθημερινότητά μου. Κατόπιν, αφού ολοκληρωθούν οι εξετάσεις μου και πάρω και επίσημα στα χέρια μου τα απαραίτητα έγγραφα, το φάκελο και τα αποτελέσματά μου, από εκεί και πέρα θα κινηθώ νομικά. Αυτό βέβαια θα γίνει κατόπιν συνεννοήσεως με τους δικηγόρους» ξεκαθάρισε, μιλώντας στο star.gr.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top