Κύπρος: Μοντέλο πέθανε από θρόμβωση - Είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca

Η 39χρονη Στεφανί Ντιμπουά έλεγε ότι δεν αισθανόταν καλά μετά το εμβόλιο

Αλλαγές στη Μεγάλη Βρετανία για τους εμβολιασμούς με AstraZeneca. Βίντεο Star (7/5)

Η Στεφανί Ντιμπουά είναι το 39χρονο μοντέλο που κατέληξε χθες στο νοσοκομείο της Λευκωσίας μετά από θρόμβωση σοβαρής μορφής που παρουσίασε. 

Κύπρος: Νεκρή 39χρονη από θρόμβωση – Είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca

Η Ντιμπουά ήταν μοντέλο από τη Μεγάλη Βρετανία και λίγες μέρες πριν τον θάνατό της, στις 6 Μαΐου, είχε υποβληθεί σε εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού με το εμβόλιο της AstraZeneca. 

Σε αναρτήσεις της στο Facebook έγραφε ότι δεν αισθανόταν καλά μετά την πρώτη δόση του εμβολίου και ότι ήταν άρρωστη. 

Είχε αναφέρει, μάλιστα, ότι φοβόταν μήπως είχε κολλήσει κορωνοϊό και ότι είχε υποβληθεί σε τεστ, το οποίο ήταν αρνητικό. 

Στις 14 Μαΐου σε άλλη ανάρτησή της έγραφε πως είχε ξυπνήσει με τρέμουλο, πόνους στις αρθρώσεις, ζαλάδες, πονοκέφαλο και δύσπνοια. 

Τους τελευταίους πέντε μήνες έμενε στην Κύπρο και ο θάνατός της σκόρπισε θλίψη στην οικογένειά, τους φίλους και τους συνεργάτες της. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου, ο θάνατός της οφείλεται σε θρομβοεμβολικό επεισόδιο και οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες της Κύπρου ερευνούν αν σχετίζεται με τον εμβολιασμό της.

Όπως ανέφερε στο ΡΙΚ η αναπληρώτρια διευθύντρια Φαρμακευτικών Υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας της Κύπρου, Έλενα Παναγιωτοπούλου, η διαδικασία από εδώ και πέρα προβλέπει την αποστολή του ιστορικού της αποθανούσας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ο οποίος θα απαντήσει στα σχετικά ευρήματα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top