Pfizer: Νέο και πιο εύκολα αποθηκεύσιμο εμβόλιο έτοιμο μέχρι το καλοκαίρι

Τι ανακοίνωσε ο Άλμπερ Μπουρλά

Το ποσοστό ανοσίας που παρέχουν τα εμβόλια για τον κορωνοϊό στην πρώτη και τη δεύτερη δόση. Βίντεο: Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star 10/5

Μια νέα έκδοση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού ετοιμάζει η Pfizer, το οποίο θα μπορεί να αποθηκευτεί σε υψηλότερες θερμοκρασίες. 

Τάδε έφη ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Άλμπερτ Μπουρλά, σημειώνοντας ότι έτσι θα λυθεί ένα από τα βασικότερα προβλήματα που ήταν ο τρόπος αποθήκευσης του συγκεκριμένου εμβολίου. 

Εμβολιασμοί: 1η δόση AstraZeneca, 2η Pfizer- Αποτελεσματικός ο συνδυασμός!

Όπως είπε στο αμερικανικό Axios, το νέο εμβόλιο θα μπορεί να φυλαχθεί για μήνες στη θερμοκρασία ενός απλού καταψύκτη και όχι στους -70 βαθμούς Κελσίου. 

Εμβολιασμοί με εμβόλιο Pfizer στις ΗΠΑ

Το νέο εμβόλιο της Pfizer θα μπορεί να φυλάσσεται σε έναν απλό καταψύκτη και όχι στους -70 βαθμούς Κελσίου

«Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι είμαστε σε καλό δρόμο να το πετύχουμε», είπε ο κ. Μπουρλά.

Pfizer: 8 μηνών βρέφος έκανε και τις δύο δόσεις του εμβολίου

«Όπως γνωρίζετε, τα εμβόλια τώρα αποθηκεύονται στους -70 βαθμούς, αλλά πλέον θα μπορούν να παραμείνουν σε απλή κατάψυξη για πάνω από ένα μήνα. Αυτό είναι μια σημαντική βελτίωση, η οποία παρέχει τρομερή ευελιξία για τους υγειονομικούς υπαλλήλους», πρόσθεσε.

Pfizer ή AstraZeneca: Ποιο εμβόλιο παράγει περισσότερα αντισώματα

Αναφέρθηκε τέλος στις προϋποθέσεις που πρέπει να έχει ένα εμβόλιο, τονίζοντας πως θα πρέπει να έχει ελκυστική τιμή για να μην είναι αποτρεπτικό για τον κόσμο και φυσικά θα πρέπει να υπάρχει επάρκεια για να καλυφθούν όλοι. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top