Στρατιωτική θητεία: Πώς θα ανοίγει την πόρτα για δουλειά

Νέο σχέδιο καταρτίζει το υπουργείο Άμυνας

φαντάροι

Την πόρτα στην αγορά εργασίας θα ανοίγει το απολυτήριο τους στρατού, σύμφωνα με σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος του Πενταγώνου είναι να μην αισθάνονται οι νέοι στρατεύσιμοι ότι χάνουν χρόνο, υπηρετώντας τη θητεία τους σε βάρος της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας. 

Στρατιωτική θητεία: Όλες οι αλλαγές και από πότε ισχύουν

«Επεξεργαζόμαστε σχέδια ώστε η αύξηση των στρατιωτικών υποχρεώσεων των στρατευσίμων να συνδυαστεί και με την ωφελιμότητα της θητείας τους», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σύμφωνα με  δημοσίευμα της εφημερίδας«Τα Νέα», κεντρική ιδέα του σχεδιασμού είναι η απόκτηση έξτρα δεξιοτήτων από τους φαντάρους ή η ενίσχυσή τους, να συνοδεύεται από ένα πιστοποιητικό, το οποίο μάλιστα θα έχει αντίκρισμα στη μετέπειτα ζωή τους, εκτός στρατού.

Αυξάνεται η στρατιωτική θητεία: 12 μήνες για όλους από τον Μάιο

Γι’ αυτόν τον λόγο έχουν ξεκινήσει οι επαφές του υπουργείου με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης που έχει την τεχνογνωσία σε τέτοιες διαδικασίες. Χωρίς να έχει ακόμη οριστικοποιηθεί το συνολικό πλάνο, δεν αποκλείεται να εξεταστεί και η δημιουργία ειδικών πλατφορμών e-learning (μάθησης εξ αποστάσεως), οι οποίες έχουν μπει στη ζωή μας μετά την πανδημία.

Οι σκέψεις είναι οι δεξιότητες να αφορούν πεδία που παγίως ενδιαφέρουν τους νέους και παίζουν καίριο ρόλο σε ένα βιογραφικό, όπως οι ξένες γλώσσες και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές. 

Υποχρεωτική στράτευση στα 18 εξετάζει η κυβέρνηση

Πεποίθηση των επιτελών είναι ότι η ύπαρξη μιας τέτοιας δραστηριότητας μάθησης κατά τη διάρκεια της θητείας, που δεν αφορά στα στρατιωτικά αντικείμενα, μπορεί να αποτελέσει ένα επιπλέον κίνητρο για τους νέους, ώστε να παρουσιάζονται για να υπηρετήσουν σχετικά νωρίς και να μην αφήνουν το στρατιωτικό μετά το τέλος των σπουδών και μεταπτυχιακών τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top