Βεβαιώσεις μετακίνησης: Ποιοι πρέπει να συνεχίσουν να τις εκδίδουν

Από 13/5 καταργούνται τα sms μετακίνησης

«ηΗμέρα Ελευθερίας» από αύριο- βίντεο από μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star

Λίγες ώρες απομένουν… για την επίσημη λήξη του lockdown, αφού από αύριο 14/5 επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό και καταργούνται τα sms τόσο για τις μετακινήσεις, όσο και για τις αγορές σε καταστήματα του λιανεμπορίου.

Lockdown Τέλος: Τι αλλάζει από 14/5 σε ταξίδια, ψώνια, μετακινήσεις

Αυτό που θα συνεχίσει να ισχύει είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας, το ωράριο της οποίας μετατίθεται για τις 00:30. Συνεπώς οι ώρες που δε θα επιτρέπεται η κυκλοφορία είναι 00:30 με 05:00 τα ξημερώματα. 

Κορωνοϊός: Οι τέσσερις λόγοι που «ανοίγουμε» παρά τα αυξημένα κρούσματα

Μαζί με τα sms, καταργούνται και οι βεβαιώσεις μετακίνησης των εργαζομένων. Υπάρχει μια μερίδα βέβαια, που θα πρέπει να συνεχίσει να τις χρησιμοποιεί. Πρόκειται για τους εργαζόμενους που μετακινούνται κατά τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, δηλαδή από τις 00:30 έως τις 5:00 τα ξημερώματα.

Επίσημο: Ελεύθερες μετακινήσεις από την Παρασκευή - Τέλος τα SMS

Οι εργαζόμενοι που υποχρεούνται να εκδίδουν τις βεβαιώσεις μετακίνησης μετά την άρση του lockdown

Οι βεβαιώσεις μετακίνησης θα συνεχίσουν να εκδίδονται μέσω του «ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ» για την εκτέλεση εργασίας εργαζομένων ή μέσω του ιστότοπου forma.gov.gr οι αυτοαπασχολούμενοι χωρίς εργοδότη, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιτηδευματίες, εφόσον εργάζονται στις ώρες απαγόρευσης.

Σε εργαζομένους που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας, τηλεργασία και νόμιμη άδεια, δε χορηγείται βεβαίωση κίνησης.

Ακόμη, οφείλουν να φέρουν μαζί τους εκτυπωμένο από το πληροφοριακό σύστημα TAXIS τα φορολογικά στοιχεία φυσικού προσώπου και επιχειρηματικής δραστηριότητας ή αντίστοιχη ηλεκτρονική απεικόνιση. Οι επιστήμονες – αυτοαπασχολούμενοι μπορούν να επιδεικνύουν την επαγγελματική ταυτότητα του συλλόγου τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top