Κορωνοϊός: Οι τέσσερις λόγοι που «ανοίγουμε» παρά τα αυξημένα κρούσματα

Η εξήγηση του Άκη Σκέρτσου

Τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων από τις 14 Μαΐου ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος. Πριν την ανακοίνωση της σταδιακής άρσης του lockdown, ο κ. Σκέρτσος απάντησε και στην ερώτηση «γιατί ανοίγουμε τώρα;» παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα είναι αυξημένα.

Επίσημο: Ελεύθερες μετακινήσεις από την Παρασκευή - Τέλος τα SMS

Πρόκειται για ένα ερώτημα που «βασανίζει» την κοινή γνώμη ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι πέρυσι το άνοιγμα της χώρας ανακοινώθηκε όταν τα κρούσματα είχαν φτάσει σχεδόν στο μηδέν. «Το 2021 δεν είναι το 2020» είπε ο Άκης Σκέρτσος τονίζοντας ότι φέτος γνωρίζουμε πολλά περισσότερα για την πανδημία.

Όπως εξήγησε, υπάρχουν τέσσερις λόγοι που επιτρέπουν το άνοιγμα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. «Φέτος έχουμε τα εμβόλια, ενώ πέρυσι δεν τα είχαμε» είπε χαρακτηριστικά. «Δεύτερον, με το ζόρι πέρυσι κάναμε 800 τεστ την ημέρα στην αρχή της πανδημίας ενώ φέτος υπερβαίνουμε τα 80.000 και ταυτόχρονα πραγματοποιούμε εκατομμύρια self tests σε εβδομαδιαία βάση» συνέχισε.

Τρίτον, «πέρυσι η ανοσία του πληθυσμού ήταν σχεδόν μηδενική ενώ φέτος αυξάνεται εκθετικά. Τέταρτον, πέρυσι το εθνικό σύστημα υγείας ήταν πιο αδύναμο, ενώ φέτος έχουν προστεθεί εκατοντάδες κλίνες απλές και ΜΕΘ» σημείωσε.

Χάρη σε όλους αυτούς τους παράγοντες λοιπόν, μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι αφήνουμε πίσω μας τα lockdown και ανοίγουμε με ασφάλεια, συμπέρανε ο κ. Σκέρτσος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top