Εμβολιασμοί: «Μόνο το 0,3% των πλήρως εμβολιασμένων έχουν νοσήσει»

Μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού έστειλε ο Άκης Σκέρτσος

Μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού κυρίως προς όσους για τους δικούς τους λόγους ακόμη δεν έχουν πάρει αυτή την απόφαση, έστειλε μετά τον υπουργό Υγείας, και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος.

Κορωνοϊός: Οι τέσσερις λόγοι που «ανοίγουμε» παρά τα αυξημένα κρούσματα

«Είμαστε κοντά στο επιθυμητό τείχος ανοσίας», σημείωσε με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι τα στοιχεία των εισαγωγών και του μητρώου covid δείχνουν ότι από τους 1,3 εκατ. πολίτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως έως σήμερα, μόνο το 0,3% έχει νοσήσει.

«Επιπροσθέτως, οι γιατροί επιβεβαιώνουν ότι η συντριπτική πλειονότητα όσων βρίσκονται στις ΜΕΘ δεν έχει εμβολιαστεί», ανέφερε ο Άκης Σκέρτσος.

Κικίλιας: Στα 4 εκατομμύρια οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα σήμερα το βράδυ!

Από τη μεριά του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε πως «σήμερα θα ξεπεράσουμε τους 106.000 εμβολιασμούς». Μάλιστα πρόσθεσε ότι συνολικά στο τέλος της ημέρας θα έχουν γίνει στην Ελλάδα 4 εκατ. εμβολιασμοί. 

Μειωμένος ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα

Σήμερα, Τετάρτη 12 Μαΐου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.489 νέα κρούσματα κορωνοϊού ενώ το Rt για την επικράτεια εκτιμάται σε 0.86.

Επίσημο: Ελεύθερες μετακινήσεις από την Παρασκευή - Τέλος τα SMS

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 70, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.211 θάνατοι.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 707 με διάμεση ηλικία τους τα 67 έτη. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.226 ασθενείς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top