Κικίλιας: Στα 4 εκατομμύρια οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα σήμερα το βράδυ

Σε ποια νησιά ολοκληρώνεται ο εμβολιασμός μέχρι τέλος Μαΐου και Ιουνίου

Τι ανέφερε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για τους εμβολιαασμούς κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό 

Στη μεγάλη  επιτάχυνση των εμβολιασμών και στο τείχος ανοσίας που χτίζει η χώρα μας ενόψει και της τουριστικής σεζόν αναφέρθηκε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Μητσοτάκης: Με Johnson & Johnson θα εμβολιαστούν οι κάτοικοι 19 νησιών 

«Σήμερα θα ξεπεράσουμε τους 106.000 εμβολιασμούς» τόνισε ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος πρόσθεσε ότι συνολικά στο τέλος της ημέρας θα έχουν γίνει στην  Ελλάδα 4 εκατ. εμβολιασμοί. Από αυτούς  2, 6 εκατ.  θα αφορούν εμβολιασμένους με  τουλάχιστον μία δόση, περισσότεροι από 24 % του πληθυσμού, ενώ το 15 % των πολιτών έχει ολοκληρώσει ήδη το πρόγραμμα εμβολιασμού τους με δύο δόσεις. 

«Το ποσοστό εμφάνισης στα ραντεβού ανέρχεται στο 97 % που μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε για την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόγραμμα Ελευθερία» ανέφερε ο κ. Κικίλιας.   

Εμβολιασμός: Ανοίγει η πλατφόρμα τον Ιούνιο για τους 20 - 29 ετών 

Όπως συμπλήρωσε το σχέδιο εμβολιασμού έχει εκπονηθεί από τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ η Ελλάδα είναι τέταρτη σήμερα στους εμβολιασμούς ανά 100.000 κατοίκους στην ΕΕ 

«Οργανώνουμε και την επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» των κατοίκων των νησιών το αργότερο μέχρι το τέλος Ιουνίου, ώστε να υποδεχθούν τον τουρισμό» δήλωσε ο Υπουργός. 

Εμβόλιο: Η ανάρτηση Μητσοτάκη για το άνοιγμα της πλατφόρμας 45 – 49 ετών      «

«ΓΑΛΑΖΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»: ΣΕ ΠΟΙΑ ΝΗΣΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 

Ανάμεσα στα νησιά για τα οποίες προβλέπεται ο εμβολιασμός του συνόλου των ενηλίκων πολιτών μέχρι το τέλος Ιουνίου είναι Κέρκυρα, Ρόδος, Σαντορίνη, Μύκονος,  Πάρος κ.ά, τα οποία ενισχύονται με επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα.

Τα νησιά αυτά είναι συγκεκριμένα: η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Λέσβος, η Χίος, η Ζάκυνθος, η Σαλαμίνα, η Κεφαλονιά, η Κως, η Σάμος, η Λευκάδα, η Σύρος, η Νάξος, η Σαντορίνη, η Λήμνος, η Κάλυμνος, η Θάσος, η Μύκονος, η Πάρος και η Αίγινα. 

ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΗ ΜΑΪΟΥ 

Επίσης, σε άλλα 36 νησιά με πληθυσμό κάτω των 10.000 κατοίκων, ολοκληρώνεται ο εμβολιασμός μέχρι τα τέλη Μαΐου

Τα νησιά αυτά είναι: Φολέγανδρος, Δονούσα, Ελαφόνησος, Άνω Κουφονήσι, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Πάτμος, Ιθάκη, Σύμη, Σκύρος, Σαμοθράκη, Αλόννησος, Περιστέρα, Σίφνος, Κέα, Παξοί, Ίος, Ύδρα, Αμοργός, Κύθνος, Σέριφος, Αστυπάλαια, Αντίπαρος, Αγκίστρι, Κάσος, Πόρος, Σπέτσες, Κύθηρα, Άνδρος, Τήνος, Ικαρία, Λέρος, Κάρπαθος, Σκιάθος, Σκόπελος, Μήλος.

Έχουν ολοκληρωθεί ήδη οι εμβολιασμοί σε 32 νησιά (Φούρνοι, Μεγανήσι, Νίσυρος, Κίμωλος, Τήλος, Οινούσσες, Λειψοί, Χάλκη, Αμμουλιανή, Οθωνοί, Κάλαμος, Ερεικούσσα, Καστελόριζο, Ψαρά, Μαθράκι, Θηρασιά, Ανάφη, Σίκινος, Άγιος Ευστράτιος, Αγαθονήσι, Γαύδος, Θύμαινα, Τέλενδος, Τριζόνια, Καστός, Ψέριμος, Παλαιό Τρίκερι, Αντικύθηρα, Αρκιοί, Γυαλί, Αντίπαξοι, Μαράθι).
 

«Κάθε ημέρα που περνά θωρακίζεται το τείχος ανοσίας μας» ανέφερε επιγραμματικά ο κ. Κικίλιας ο οποίος κλείνοντας απηύθυνε έκκληση  να τηρούνται τα μέτρα και υγειονομικά πρωτόκολλα.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top