Γλυκά Νερά φόνος: Ο πληροφοριοδότης, το DNA και οι κάμερες

Σχεδίαζαν επί μέρες τη ληστεία στο σπίτι της 20χρονης

Στα λάθη που ενδεχομένως έκαναν οι τρεις αδίστακτοι δράστες της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά ποντάρουν οι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών που ερευνούν την υπόθεση κι έχουν υποσχεθεί στον σύζυγό της ότι θα τους βρουν και θα τους οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης. 

Γλυκά Νερά: Profilers σκιαγραφούν τους δράστες

Την ίδια ώρα profilers της Ασφάλειας με βάση τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους εκτιμούν ότι οι δράστες έμειναν σχεδόν μισή ώρα μέσα στο σπίτι και πιθανόν να μη φόραγαν γάντια. Αν η εκτίμηση αυτή επαληθευτεί, όπως και το ότι πρόκειται για σεσημασμένους εγκληματίες, τότε πιθανόν αυτό να είναι το καθοριστικό λάθος που θα οδηγήσει στη σύλληψή τους. 

Γλυκά Νερά : Πού αναζητούν τους δολοφόνους της 20χρονης Καρολάιν

Εκτός από τη σοφίτα, όπου βρισκόταν το ζευγάρι με το μωρό του, οι διαρρήκτες έψαξαν για χρήματα και κοσμήματα και σε άλλα μέρη του σπιτιού και το δωμάτιο, όπου βρήκαν τελικά τα χρήματα. 

Αυτό για το οποίο είναι σίγουροι είναι πως πρόκειται για μια άγρια συμμορία ληστών, που παρακολουθούσε για μέρες την οικογένεια. Ήταν τόσο αδίστακτοι δε που σημάδεψαν με τα όπλα τους το 11 μηνών μωρό της γυναίκας, απειλώντας την ότι θα το σκοτώσουν αν δεν τους πει πού ήταν κρυμμένα τα χρήματα που είχαν στο σπίτι. 

Πού στρέφονται οι έρευνες 

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ πιστεύουν πως οι δράστες είχαν… «εσωτερική πληροφόρηση» για τα χρήματα που είχε βγάλει η οικογένεια από την τράπεζα για την αγορά ενός οικοπέδου. Για τον λόγο αυτό στο μικροσκόπιο βρίσκονται παλιοί περιστασιακοί εργαζόμενοι στο σπίτι, άνθρωποι που ενδεχομένως να γνώριζαν από πρώτο χέρι για την ύπαρξη των 10.000 ευρώ μέσα στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει προκύψει εμπλοκή κάποιας οικιακής βοηθού ή κάποιου συνεργείου επισκευών. 

Ερευνώνται επίσης πρόσφατες αποφυλακίσεις και άδειες κρατουμένων με παρόμοιο ποινικό παρελθόν.

Γλυκά Νερά: «Τους παρακαλέσαμε να μη μας κάνουν κακό» - Οι πρώτες δηλώσεις

Ο 32χρονος σύζυγος του θύματος είδε δεκάδες φωτογραφίες σεσημασμένων διαρρηκτών, μήπως και καταφέρει να αναγνωρίσει κάποιον από τους δολοφόνους της Καρολάιν, αν και όπως κατέθεσε οι δύο από τους τρεις φορούσαν full face μάσκα και ο τρίτος ένα περιλαίμιο μοτοσικλετιστή που το είχε σηκώσει έως τα μάτια. 

Επίσης ο νεαρός πιλότος είπε πως οι διαρρήκτες μιλούσαν καλά ελληνικά και ο ένας από αυτούς μια ξένη γλώσσα που δεν μπορούσε να την αναγνωρίσει. 

Παράλληλα αξιωματικοί των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. συνέλλεξαν με μεγάλη προσοχή δαχτυλικά αποτυπώματα από το σπίτι, αλλά και γενετικό υλικό από τα ρούχα που φορούσε το ζευγάρι και από τα νύχια τους. 

Επίσης οι τρεις δράστες ήταν πολύ καλά «διαβασμένοι», αφού φέρονται να κατέστρεψαν τις κάμερες κλειστού κυκλώματος που βρίσκονταν εξωτερικά του σπιτιού και να έστρεψαν σε άλλες κατευθύνσεις αυτές που ήταν τοποθετημένες εσωτερικά. Δεν εντοπίστηκε όμως καταγραφικό μηχάνημα, επομένως δεν έχουν εικόνα από το τι έγινε στο εσωτερικό του σπιτιού

Γλυκά Νερά: «Άκουγα τη γυναίκα μου να ουρλιάζει» - Τι κατέθεσε ο 32χρονος

Εξετάζεται τέλος και η μαρτυρία γείτονα, ο οποίος το κρίσιμο χρονικό διάστημα είδε ένα μαύρο όχημα να κινείται ύποπτα κοντά στο σπίτι, αλλά και υλικό από κάμερες από τα γύρω καταστηματα για τον εντοπισμό ατόμων που δεν «ταιριάζουν» με την περιοχή.

Επικηρύχθηκαν οι δολοφόνοι της 20χρονης

Το πρωτοφανούς αγριότητας έγκλημα οδήγησε την κυβέρνηση να επικηρύξει τους δράστες για 300.000 ευρώ. 

Ακόμα και οι πιο έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν άντεξαν όσα αντίκρισαν στην σοφίτα της μεζονέτας. Στο κρεβάτι νεκρή κείτονταν η 20χρονη, δίπλα της το κοριτσάκι της έκλαιγε γοερά και στο πάτωμα, με τα χέρια του και τα πόδια του δεμένα μαζί, στο ύψος των αστραγάλων σε μια καρέκλα και σε κατάσταση σοκ. 

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Πώς γνωρίστηκε το αγαπημένο ζευγάρι

«Τους είπαμε να μη μας κάνουν κακό. Τους είπα αμέσως που ήταν κρυμμένα τα χρήματα, σε ένα κουτί παιδικού παιχνιδιού. Να μην πάθει κανείς αυτό που πάθαμε εμείς», είπε ο 32χρονος στους δημοσιογράφους. 

Από τις εκχυμώσεις στα χέρια της γυναίκας, φαίνεται πως η 20χρονη πάλεψε με τους δολοφόνους της κι εκείνοι προφανώς για να τη σταματήσουν να φωνάζει τη σκότωσαν. Στη συνέχεια φαίνεται πως απείλησαν με το όπλο το μωρό για να τους πει ο 32χρονος πού ήταν τα χρήματα. 

Οι δράστες δε δίστασαν τέλος να σκοτώσουν και τον σκύλο της οικογένειας, το οποίο τους αντιλήφθηκε κι άρχισε να γαβγίζει. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top