Γλυκά Νερά: Δυο παρόμοια εγκλήματα που συγκλόνισαν και έμειναν ατιμώρητα

Τους λήστεψαν, τους δολοφόνησαν άγρια, όμως οι δράστες δε συνελήφθησαν ποτέ

Συγκλονισμένη η Ελλάδα από το στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Βίντεο: Αλήθειες με τη Ζήνα

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη με το βάρβαρο έγκλημα στα Γλυκά Νερά όπου μια 20χρονη μητέρα βασανίστηκε και δολοφονήθηκε από τρεις αδίστακτους ληστές μέσα στο ίδιο της το σπίτι και μπροστά στα μάτια του συζύγου της. 

Γλυκά Νερά: Αυτή είναι η γυναίκα που βασάνισαν και σκότωσαν οι τρεις ληστές

Τόσο η κοινωνία όσο και οι αρχές είναι συγκλονισμένοι με αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα, με την ΕΛ.ΑΣ. να αναφέρει ότι «η δολοφονία της 20χρονης μητέρας στα Γλυκά Νερά είχε βαρβαρότητα σπάνια για τα δεδομένα της χώρας μας».

Γλυκά Νερά: Η αντίδραση της μητέρας για το μωρό τής στοίχισε τη ζωή

Στην Ελλάδα, ωστόσο, υπήρξαν και άλλα στυγερά εγκλήματα ανάλογα με αυτό στα Γλυκά που συγκλόνισαν κοινωνία με τη βαρβαρότητά τους. Το star.gr θυμάται δύο από αυτές τις τραγικές ιστορίες.

Τα πιο ανατριχιαστικά οικογενειακά εγκλήματα στην Ελλάδα

Γλυκά Νερά

Το σπίτι όπου δολοφονήθηκε άγρια η 20χρονη στα Γλυκά Νερά. Eurokinissi

Το μακελειό στην Εκάλη και ο μπάτλερ που δε συνελήφθη ποτέ

Ήταν Ιούνιος του 1991 όταν ξεκληρίστηκε ολόκληρη η οικογένεια Χρυσαφίδη στη βίλα τους στην Εκάλη σε μια υπόθεση ληστείας που εξελίχθηκε σε θρίλερ.

Θύματα ήταν ο 48χρονος βιομήχανος Μιχάλης Χρυσαφίδης, η 49χρονη Βρετανή σύζυγός του, Ελισάβετ –ή Λιζ και τα δύο παιδιά τους, ο 18χρονος Γιώργος και ο 16χρονος Μιχάλης-Δημήτρης.

Η τελευταία φορά που το ζευγάρι ήταν ζωντανό ήταν το βράδυ της 17ης Ιουνίου, όπου τους επισκέφτηκε μια καλή φίλη της Λιζ. Τα ίχνη τους έκτοτε χάθηκαν. Η απουσία του βιομήχανου στη δουλειά του προκάλεσε ανησυχία στους συνεργάτες του αφού δεν είχε δώσει σημεία ζωής για αρκετές ημέρες. Τηλεφώνησαν στο σπίτι τους και ο μπάτλερ τους ενημέρωσε πως η οικογένεια είχε φύγει για διακοπές και θα επέστρεφαν μετά από 10 ημέρες.

Στις 21 του μήνα, ο 28χρονος μπάτλερ από τις Φιλιππίνες Τάι που εργαζόταν στην έπαυλη από το 1989, η σύζυγός του Ουαζίτα, η μητέρα και η θεία του, έφυγαν από τη χώρα για την Μπανγκόκ. Πριν αποχωρήσουν, άφησαν σημείωμα στην πόρτα της βίλας ότι η οικογένεια Χρυσαφίδη θα επέστρεφε στις 26 Ιουνίου.

Όμως το γεγονός ότι κανείς δε μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί τους, όμως, κίνησε υποψίες με αποτέλεσμα ο ανιψιός του Χρυσαφίδη και ένας γείτονας να μπουν στο σπίτι με τη βοήθεια κλειδαρά στις 24 Ιουνίου προκειμένου να δουν τι έχει συμβεί.

Το θέαμα που αντίκρισαν ήταν μακάβριο: τα πτώματα της οικογένειας βρέθηκαν σε τρία διαφορετικά σημεία του υπογείου, κατακρεουργημένα και σε άθλια κατάσταση. Ήταν σκεπασμένα με κουβέρτες και άλλα αντικείμενα προκειμένου να μην εντοπιστούν άμεσα από τις μυρωδιές λόγω σήψης, ενώ φέρεται να είχαν ραντιστεί και με αρώματα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της άτυχης οικογένειας πριν δολοφονηθούν είχαν φιμωθεί, δεθεί και ξυλοκοπηθεί άγρια. Πρώτα πέθαναν τα παιδιά στις 20 Ιουνίου, μετά ο πατέρας στις 21 και τελευταία η μητέρα, στις 23 Ιουνίου, η οποία όχι μόνο είδε τα παιδιά και τον άντρα της να δολοφονούνται με αγριότητα, αλλά έπεσε και θύμα βιασμού, αφού έλειπε το εσώρουχό της.

Σε χειρότερη κατάσταση βρέθηκε η σορός του μικρότερου γιου της οικογένειας που εντοπίστηκε με σπασμένο στέρνο και σφοδρά τραύματα στο κεφάλι και το σώμα, ενώ τον αποτελείωσαν με μια βαριοπούλα.

Για τη στυγερή δολοφονία χρησιμοποιήθηκαν μια βαριοπούλα, ένα τσεκούρι και ένα σκεπάρνι που εντοπίστηκαν λερωμένα με αίμα κάτω από το νεροχύτη της κουζίνας.

Κατόπιν ερευνών, από το χρηματοκιβώτιο δεν έλειπε τίποτα άλλο πέρα από χρήματα και μερικά κοσμήματα. Ο μπάτλερ και η σύζυγός του θεωρήθηκαν οι νούμερο ένα ύποπτοι. Εντοπίστηκαν στην Ταϊλάνδη αλλά δε συνελήφθησαν ποτέ, αφού οι αρμόδιες αρχές της χώρας αρνήθηκαν να συνεργαστούν.

Η δολοφονία Σταματιάδη το 2018

Ήταν Μεγάλη Δευτέρα του 2018 όταν ο 52χρονος επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης ήρθε αντιμέτωπος με τους εγκληματίες που εισέβαλαν στο σπίτι του για να τον ληστέψουν στην μεζονέτα του στην Κηφισιά.

Αλέξανδρος Σταματιάδης: Ένα αγριογούρουνο "πρόδωσε" τους δολοφόνους

Ο Σταματιάδης κοιμόταν με τη σύζυγό του στον πρώτο όροφο και στο διπλανό δωμάτιο ο γιος του. Ξαφνικά άκουσε θόρυβο και όταν ξύπνησε είδε τους δύο κουκουλοφόρους, οι οποίοι του όρμησαν. 

έγκλημα Ελλάδα - Σταματιάδης

Ο επιχειρηματίας πάλεψε με τους ληστές προκειμένου να προστατεύσει τη γυναίκα και το παιδί του. Οι δράστες τον χτυπούσαν ανελέητα στο κεφάλι προκειμένου να τον ακινητοποιήσουν, ενώ ένας από αυτούς τον πυροβόλησε δύο φορές πισώπλατα εξ΄επαφής προκειμένου να τον βγάλει μια και καλή από τη μέση.

Το θύμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, όμως οι σφαίρες που είχε δεχθεί είχαν πλήξει ζωτικά όργανα, ενώ είχε υποστεί ρήξη ήπατος, τραύμα στο θώρακα και σοβαρά θλαστικά τραύματα στο κεφάλι. Τελικά κατέληξε λίγες ημέρες μετά.

Οι δράστες μετά τη δολοφονία διέφυγαν στην Αλβανία. Μετά από μεγάλες έρευνες, συνελήφθη μόνο ο τσιλιαδόρος. Εκείνοι που τον σκότωσαν έχουν εντοπιστεί αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν συλληφθεί, αφού οι αλβανικές αρχές δεν ήθελαν να συνεργαστούν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top