Αλέξανδρος Σταματιάδης: Ένα αγριογούρουνο "πρόδωσε" τους δολοφόνους

Τον σκότωσαν μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά

Αλέξανδρος Σταματιάδης
Δείτε στο βίντεο πλάνα από την κηδεία του επιχειρηματία

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά.

Δράστες είναι μια σπείρα αδίστακτων ληστών που είχε εισβάλλει στη μονοκατοικία τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας (02/04/2018) . Τον πυροβόλησαν δυο φορές στην πλάτη. Πρόκειται για 10 Αλβανούς και μία Ρουμάνα. 

Στη δολοφονία του Αλέξανδρου Σταματιάδη μετείχαν τέσσερα από τα μέλη της συμμορίας. Ο ένας συνελήφθη στο Βέλγιο με πλαστή ελληνική ταυτότητα, ενώ οι άλλοι δύο έχουν διαφύγει στο εξωτερικό. Ο τέταρτος δεν έχει ταυτοποιηθεί. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, είναι ζήτημα χρόνου να συλληφθούν οι δύο από τους δράστες που έχουν διαφύγει στο εξωτερικό.

Πώς η αστυνομία έφτασε στα ίχνη τους 

Όλα ξεκίνησαν έναν μήνα πριν την δολοφονία του 52χρονου επιχειρηματία, δηλαδή τον Μάρτιο του 2018. Η αστυνομία τότε εντόπισε ένα μαύρο τζιπ στο Κορωπί με το οποίο άγνωστοι είχαν επιχειρήσει να ξηλώσουν ένα ΑΤΜ. Στις έρευνες που έγιναν από τους αστυνομικούς βρέθηκε αίμα στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου και σφηνωμένοι στους υαλοκαθαριστήρες του μαύρου τζιπ δυο κάλυκες από ενιάρι πιστόλι.

Στον βαλλιστικό έλεγχο που έγινε στους κάλυκες δεν βρέθηκε τίποτα το μεμπτό και το όπλο όπως λένε στην γλώσσα τους οι αστυνομικοί ήταν «καθαρό». Όσο για το αίμα που βρέθηκε στο πορτ μπαγκάζ διαπιστώθηκε ότι ήταν από αγριογούρουνο.

Ένα μήνα μετά και συγκεκριμένα στις 2 Απριλίου του 2018 τέσσερις κουκουλοφόροι μπαίνουν στο σπίτι του Αλέξανδρου Σταματιάδη και όταν εκείνος προσπαθεί να προστατεύσει την οικογένειά του, δυο από αυτούς τον πυροβολούν και τον τραυματίζουν σοβαρά.

Ο άτυχος επιχειρηματίας, χάνει την μάχη για την ζωή στις 20 Απριλίου. Οι αστυνομικοί στο σημείο της επίθεσης βρίσκουν κάλυκες και μετά από έλεγχο στα εγκληματολογικά εργαστήρια διαπιστώνεται ότι είναι από το ίδιο όπλο που είχαν προέλθει και οι κάλυκες που βρέθηκαν στο μαύρο τζιπ.

Η αστυνομία ενόπισε στη συνέχεια στο facebook φωτογραφίες από κυνήγι αγριογούρουνων και άρχισε να εξετάζει πρόσωπα που τις είχαν αναρτήσει, προσπαθώντας να φτιάξει μια λίστα υπόπτων. Εξετάστηκαν πάνω από εκατό άτομα για να εντοπισθούν τελικά τα στοιχεία που οδήσαν στην ταυτοποίηση των τριών εκ των τεσσάρων δολοφόνων.

Ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ για τους δράστες της Κηφισιάς - Δεν είχε εξοπλισμό ασφαλείας το σπίτι του 52χρονου επιχειρηματία

Κηφισιά: Οι δράστες επιχείρησαν να ληστέψουν πρώτα τον αδελφό του επιχειρηματία - Τα πρώτα λόγια της συζύγου του 52χρονου

Κηφισιά: Μάχη για τη ζωή του δίνει ο επιχειρηματίας που πυροβολήθηκε από ληστές - Του αφαίρεσαν το νεφρό

Το χρονικό του εγκλήματος

Ήταν ξημερώματα Μεγάλης Δευτέρας, όταν δύο κουκουλοφόροι εισέβαλαν μέσα στη μεζονέτα της οικογένειας Σταματιάδη στην Κηφισιά, παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο.

H είσοδος του σπιτιού του επιχειρηματία 

Κάποια στιγμή ο Αλέξανδρος Σταματιάδης που κοιμόταν με τη σύζυγό του στον πρώτο όροφο άκουσε θόρυβο και σηκώθηκε να δει τι συμβαίνει.

Τότε ήταν που βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τους διαρρήκτες οι οποίοι προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν.

Εκείνος αντιστάθηκε και άρχισε να τους χτυπά. Οι αδίστακτοι εγκληματίες το χτύπησαν στο κεφάλι και στο σώμα, όμως εκείνος συνέχισε να αντιστέκεται μέχρι που ο ένας από αυτούς τράβηξε όπλο και τον πυροβόλησε τρεις φορές σχεδόν εξ επαφής στην πλάτη.

Η σύζυγός του έντρομη άρχισε να φωνάζει σε βοήθεια, ενώ οι δύο δράστες εξαφανίστηκαν.

Ανείπωτος πόνος στην κηδεία του Αλέξανδρου Σταματιάδη στην Άνδρο

Ο 52χρονος επιχειρηματίας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς και υποβλήθηκε σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις.

Για 12 μέρες έδινε σκληρή μάχη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου για να κρατηθεί στη ζωή, όμως την Παρασκευή παρουσιάστηκε μια επιπλοκή που στάθηκε μοιραία. Το πρωί, λίγο μετά τις 11:00 άφησε την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top