«Φρούριο» η Μύκονος: Drones και ασύρματες κάμερες σε σοκάκια και παραλίες

Επιστρατεύονται περισσότεροι από 100 αστυνομικοί για την εγκληματικότητα

Μύκονος

Μέτρα προστασίας από κλοπές, «ελαφροχέρηδες» και εισβολείς σε βίλες λαμβάνονται φέτος στο νησί των ανέμων.  Για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, τροχαίων ατυχημάτων, παραβάσεων και την παράνομη μετανάστευση στη Μύκονο, επιστρατεύονται 40 ασύρματες κάμερες που θα υπάρχουν από τα σοκάκια έως και τις διάσημες παραλίες, 15 drones για την επίβλεψη των… κορωνοπάρτι και περισσότεροι από 100 αστυνομικοί, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».

Νέα μέτρα: Πυρετώδεις προετοιμασίες για το άνοιγμα τουρισμού και εστίασης

Τα τρία τμήματα της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου

Η υλικοτεχνική αναβάθμιση και η ενίσχυση σε αστυνομικό προσωπικό έρχεται στο πλαίσιο στελέχωσης της νεοϊδρυθείσας Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, η οποία προβλέπεται στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη τον περασμένο Νοέμβριο, όπως και της αντίστοιχης στη Σαντορίνη. 

Η Υποδιεύθυνση θα χωρίζεται στα τμήματα Αστυνόμευσης, Τουρισμού και Τροχαίας, Ασφάλειας-Αλλοδαπών. Η επιλογή των αστυνομικών που θα φθάσουν αύριο είναι κυρίως νεαρής ηλικίας χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις που τα προηγούμενα χρόνια δεν έχουν υπηρετήσει στη Μύκονο και δεν έχουν δημιουργήσει ύποπτες «εξαρτήσεις» με μεγαλοπαράγοντες του νησιού.

Αστυνομικές δυνάμεις στο αεροδρόμιο για τους διαβατηριακούς ελέγχους

Με τουλάχιστον 40 δόκιμους αστυφύλακες θα ενισχυθεί μέσω τουριστικής περιόδου το αεροδρόμιο του νησιού για τη διενέργεια των διαβατηριακών ελέγχων.

Ζωντανή εικόνα από τις κάμερες και τα drones στο κέντρο ελέγχου

Οι τουλάχιστον 40 ασύρματες κάμερες που τοποθετούνται σε κολόνες πολυσύχναστων σημείων του νησιού, όπως και τα drones, θα δίνουν ζωντανά εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων που θα δημιουργηθεί, προκειμένου να υπάρχει έγκαιρη ειδοποίηση και κινητοποίηση για την αντιμετώπιση έκνομων ενεργειών. 

Το μεγαλύτερο μέρος του κόστους αγοράς καμερών, drones, μοτοσικλετών χαμηλού κυβισμού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού προέρχεται από δωρεές ιδιωτών. 

Κάτι αντίστοιχο θα γίνει σταδιακά σε Σαντορίνη, Ρόδο, Πάρο και άλλα νησιά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top