Νέα μέτρα: Πυρετώδεις προετοιμασίες για το άνοιγμα τουρισμού και εστίασης

Η Μύκονος περιμένει τους πρώτους επισκέπτες

Δείτε το ρεπορτάζ του Star σχετικά με το άνοιγμα του τουρισμού

Το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου θα αποτελέσει μεγάλη «ανάσα» για τους επιχειρηματίες, οι οποίοι είδαν τον τζίρο τους να πέφτει κατακόρυφα λόγω του πολύμηνου lockdown. 

Τα νησιά προετοιμάζονται να υποδεχτούν τους πρώτους Έλληνες αλλά και ξένους τουρίστες. Στη Μύκονο, ιδιοκτήτες και υπάλληλοι ετοιμάζονται πυρετωδώς για το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου αλλά και του τουρισμού στις 15.

Τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό θα είναι αναπόσπαστο στοιχείο της χαλάρωσης του lockdown και οι επιχειρηματίες είναι αποφασισμένοι να τα τηρήσουν. Τα self tests θα είναι απαραίτητα δύο φορές την εβδομάδα στους εργαζόμενους. Σε κάθε τραπέζι θα μπορούν να κάθονται έως τέσσερα άτομα, ενώ η απόσταση ανάμεσα στα τραπέζια θα είναι τα δύο μέτρα. 

Τι ισχύει για ξενοδοχεία και επιχειρήσεις

Τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν για ξενοδοχεία και επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρσιμό δεν έχουν ιδιαίτερες διαφορές με όσα τηρήθηκαν το καλοκαίρι του 2020.

Συγκεκριμένα για τα εστιατόρια με μπουφέ προβλέπεται:

  • η παροχή απολυμαντικού μέσου χεριών στην είσοδο του μπουφέ και έλεγχος από το προσωπικό ότι χρησιμοποιείται από τους πελάτες,
  • η τήρηση απαιτούμενων αποστάσεων κατά το σερβίρισμα των πελατών στον μπουφέ,
  • η υποχρεωτική τοποθέτηση διαχωριστικού προστατευτικού – εναλλακτικά δίνεται η δυνατότητα το σερβίρισμα να πραγματοποιείται από τον πελάτη με την παροχή από το προσωπικό γαντιών μιας χρήσης και 
  • συνιστάται η παράθεση των προϊόντων σε ατομικά σκεύη στον μπουφέ, όπου δεν είναι δυνατό το σερβίρισμα από το προσωπικό.

Υπενθυμίζεται ότι αν τα ξενοδοχεία το επιθυμούν, θα μπορούν να έχουν δωμάτια καραντίνας σε περίπτωση θετικού κρούσματος κορωνοϊού. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top