Αρκουμανέας: Μέσα στον Ιούνιο ο εμβολιασμός των 18 και άνω

Τι γίνεται με το τείχος ανοσίας

Σταδιακή αποκλιμάκωση της πανδημίας σημειώνεται τις τελευταίες εβδομάδες, όμως ακόμα τα νούμερα είναι υψηλά, αποδεικνύοντας ότι δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με τον κορωνοϊό

Αυτό είπε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Π. Αρκουμανέας, προειδοποιώντας ότι έχουμε ακόμα δρόμο. 

Αναφερόμενος στα κρούσματα σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς είπε πως χθες συμπεριλήφθηκαν στα κρούσματα πάνω από 700 θετικά επιβεβαιωμένα δείγματα από σχολεία, ενώ διευκρίνισε ότι όσα επιβεβαιώνονται και συγκαταλέγονται στα κρούσματα είναι από δεύτερο τεστ σε δημόσια δομή ή σε εργαστήρια και όχι από self tests

Self test οδηγίες: Πώς γίνονται - Πώς διαβάζoυμε το αποτέλεσμα

Όσον αφορά στους εμβολιασμούς, ο κ. Αρκουμανέας τόνισε πως θα συμβάλει στη βελτίωση της κατάστασης, ενώ για την προτεραιοποίηση των εμβολιασμένων είπε πως θα πρέπει πρώτα να εμβολιαστούν όλες οι ηλικιακές ομάδες για να αποφασιστεί το οτιδήποτε. 

Μέσα στον Ιούνιο επίσης θα ανοίξει η πλατφόρμα emvolio.gov.gr και για τις ηλικίες 18 και άνω, ενώ από το τέλος του μήνα θα ανοίξουν και τα υπόλοιπα εμβόλια για τους 30 – 44 ετών. 

Εμβολιασμοί: Πότε «ανοίγουν» όλα τα εμβόλια για τους πολίτες 30-44 ετών

Σχετικά με το «πράσινο» πιστοποιητικό, εξήγησε ότι θα μπορούμε να το κατεβάσουμε από το gov.gr, αφότου έχουμε εμβολιαστεί ή κάνει 72 ώρες πριν PCR τεστ ή τεστ αντισωμάτων.

Για την ανοσία της αγέλης

Για το τείχος ανοσίας, που υπολογίζεται περίπου στο 70% από το σύνολο του πληθυσμού,  ο κ. Αρκουμανέας εκτίμησε ότι θα το έχουμε πετύχει μέχρι τον Σεπτέμβριο. Τόνισε, ωστόσο, ότι θα μπορούσαν να είχαν εμβολιαστεί περισσότεροι πολίτες 60 ετών και άνω.

Εμβολιασμοί υγειονομικών: Στην προτελευταία θέση της Ευρώπης η Ελλάδα

Τέλος, μιλώντας για την πιθανότητα τοπικών lockdown ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, είπε ότι υπάρχει τέτοιο σχέδιο για να αποφευχθεί η διασπορά. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top