Γιάννης Λαγός: Βρέθηκε Ενώπιον του ανακριτή

Αναμένεται η απόφαση του δικαστή για το αν θα παραμείνει κρατούμενος

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τη σύλληψη του Γιάννη Λαγού (27/4)

Ενώπιον του ανακριτή εμφανίστηκε σήμερα ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, ο οποίος συνελήφθη χθες μετά την απόφαση της Ευρωβουλής για την άρση της ασυλίας του. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star, Θ. Αθανασίου, αργότερα αναμένεται να ανακοινωθεί αν θα παραμείνει κρατούμενος μέχρι να αποφασίσει η βελγική δικαιοσύνη επί της ουσίας της προσφυγής του για μη εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης ή θα μείνει σε κατ' οίκον περιορισμό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δικαστής ήδη αποφάσισε να παραμείνει κρατούμενος, κάτι που αναμένεται εκτός απροόπτου να επιβεβαιώσει και η εισαγγελία.

Γιάννης Λάγος: Η στιγμή της σύλληψής του

Λίγες ώρες μετά την απόφαση της Ευρωβουλής για την άρση της ασυλίας του Γιάννη Λαγού, η βελγική αστυνομία του περνούσε χειροπέδες κάτω από το σπίτι του στις Βρυξέλλες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίς το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης, ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής κατέβηκε από το σπίτι του, καθώς είχε μισθώσει ένα αυτοκίνητο για να τον μεταφέρει προς άγνωστη κατεύθυνση. 

Λαγός για την άρση ασυλίας: Δεν έρχομαι Ελλάδα - Σας γλεντάω

Αξιωματικός της βελγικής αστυνομίας με δύο συναδέλφους του, αφού ταυτοποίησε ότι ήταν αυτός, του ζήτησε να τους ακολουθήσει. Ο Γιάννης Λαγός δεν έδειξε καμία αντίσταση. 

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως χρειάστηκε να βγει από το σπίτι και η σύντροφός του, ώστε να κάνει τον διερμηνέα και να διευκολύνει την επικοινωνία με τους αστυνομικούς. 

Γιάννης Λαγός: Εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής του

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά την άρση της ασυλίας του, ο Γιάννης Λαγός παραμένει ευρωβουλευτής και συνεχίζει να παίρνει μισθό που ξεπερνά τα 6.000 ευρώ. 

Πώς μπορεί να καθυστερήσει η έκδοσή του

Στο επόμενο 48ωρο θα παρουσιαστεί σε βελγικό δικαστήριο και θα προβάλλει αντιρρήσεις για τη σύλληψή του, καθώς δεν έχει αποσταλεί ακόμα η καταδικαστική σε βάρος του απόφαση στις βελγικές αρχές. 

«Αυτός κατά του οποίου ζητείται η έκδοση έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στα δικαστήρια του Βελγίου και να αμφισβητήσει τη νομιμότητα του ευρωπαϊκού εντάλματος. Αν το πράξει αυτό, η έκδοση μπορεί να καθυστερήσει και μήνες. Αν δεν το πράξει τις 15 επόμενες ημέρες θα είναι στη χώρα μας»,  εξήγησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Συνελήφθη ο Γιάννης Λαγός στις Βρυξέλλες

Εάν ο Γιάννης Λαγός αποφασίσει να προσφύγει σε δεύτερο βαθμό, έχει τη δυνατότητα να ζητήσει αναστολή κράτησης. Τότε, είτε θα αφεθεί ελεύθερος ή θα βρεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό ή θα μείνει κρατούμενος μέχρι να ολοκληρωθούν τα στάδια διαδικασίας.

Μετά τη σύλληψή του, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση, ώστε να οδηγηθεί στις ελληνικές φυλακές για να εκτίσει την ποινή του ως καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Λαγός σύλληψη: Ταχύτατα κινήθηκαν οι διαδικασίες μετά την άρση ασυλίας

Μετά την απόφαση της άρσης της ασυλίας του Γιάννη Λαγού με με 658 ψήφους υπέρ και 25 κατά, οι ελληνικές αρχές αιτήθηκαν μέσω Ιντερπόλ «ερυθρά αγγελία» σε βάρος του κι έτσι εκδόθηκε σε πολύ σύντομο χρόνο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. 

Γιάννης Λαγός: Πώς μπορεί να καθυστερήσει την έκδοσή του

Η ενέργεια των ελληνικών αρχών κινήθηκε βάσει των σχετικών ευρωπαϊκών και διεθνών συμβάσεων που αφορούν την συνδρομή μεταξύ κρατών για να εντοπιστεί καταζητούμενο άτομο και να πραγματοποιηθεί η κράτηση, η σύλληψη ή ο περιορισμός της κυκλοφορίας του με σκοπό την έκδοσή του στη χώρα που αιτείται την έκδοση ερυθράς αγγελίας μέσω Interpol.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top