Γιάννης Λαγός: Πώς μπορεί να καθυστερήσει την έκδοσή του

Συνελήφθη στο σπίτι τους στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής

Ο δρόμος προς τη φυλακή άνοιξε για τον Γιάννη Λαγό. Ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής και καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης συνελήφθη στο σπίτι του στις Βρυξέλλες μετά την άρση της ασυλίας του από το Ευρωκοινοβούλιο. 

Συνελήφθη ο Γιάννης Λαγός στις Βρυξέλλες

«Είμαι σε Βελγικό περιπολικό. Οι κλέφτες, άθεοι και ανθέλληνες με πάνε φυλακή. Μένω πιστός για Χριστό και Ελλάδα. Είμαι περήφανος που δεν προσκύνησα ποτέ. ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ ΖΗΤΩ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» έγραψε στο Twitter.

Με 658 υπέρ, 25 κατά και 10 αποχές η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου σε μυστική και ψηφιακή ψηφοφορία αποφάσισε άρση ασυλίας του εκλεγμένου με τη Χρυσή Αυγή ευρωβουλευτή.

Γιάννης Λαγός: Πώς μπορεί να καθυστερήσει την έκδοσή του

Ο ευρωβουλευτής έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλακισης 14 ετών για όλα τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής. Αναμένεται να βρεθεί ενώπιον Βέλγου δικαστή ωστόσο έχει τη δυνατότητα να ασκήσει κάθε δικαίωμα που του δίνει ο νόμος.

Γιάννης Λαγός: Εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής του

«Αυτός κατά του οποίου ζητείται η έκδοση έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στα δικαστήρια Βελγίου και να αμφισβητήσει τη νομιμότητα του ευρωπαϊκού εντάλματος. Αν το πράξει αυτό, η έκδοση μπορεί να καθυστερήσει και μήνες. Αν δεν το πράξει τις 15 επόμενες ημέρες θα είναι στη χώρα μας» είπε ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Οι επόμενες κινήσεις του μετά τη σύλληψη

Εάν ο Γιάννης Λαγός αποφασίσει να προσφύγει σε δεύτερο βαθμό, έχει τη δυνατότητα να ζητήσει αναστολή κράτησης. Τότε, είτε θα αφεθεί ελεύθερος ή θα βρεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό ή θα μείνει κρατούμενος μέχρι να ολοκληρωθούν τα στάδια διαδικασίας.

Ο ίδιος πάντως καμάρωνε για την στρατιά δικηγόρων υπεράσπισης τιου με επικεφαλής τον Καρλο Ταορμίνα.  Θα χρειαστεί τις συμβουλές τους ενώ αναμένεται η έκδοση του στην Ελλάδα για να εκτίσει την ποινή του στη φυλακή. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top