Συνελήφθη ο Γιάννης Λαγός στις Βρυξέλλες

«Οι κλέφτες, άθεοι και ανθέλληνες με πάνε φυλακή» έγραψε στο Twitter

Δείτε το ρεπορτάζ του Θάνου Αθανασίου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star  

Συνελήφθη ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός στο σπίτι του στις Βρυξέλλες μετά το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε, ακολουθώντας την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για την άρση της ασυλίας του. Η εισαγγελία Βρυξελλών επιβεβαίωσε την είδηση, αναφέροντας ότι «ο κ.Λαγός στερήθηκε της ελευθερίας του από σήμερα το μεσημέρι», χωρίς ωστόσο να προβεί σε κανένα άλλο σχόλιο. 

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής θα οδηγηθεί για 48 ώρες στα κρατητήρια βελγικού αστυνομικού τμήματος και ακολούθως θα βρεθεί ενώπιον δικαστή, ο οποίος και θα αποφασίσει εάν θα εκδοθεί ή όχι στην Ελλάδα. Αυτό μπορεί να γίνει ίσως και πριν το Πάσχα.

Γιάννης Λαγός: Εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής του

Ο Γιάννης Λαγός μόλις μπήκε στο περιπολικό έγραψε το δικό του μήνυμα στο Twitter για τη σύλληψή του:

 

«Είμαι σε Βελγικό περιπολικό.Οι κλεφτες,άθεοι και ανθέλληνες με πάνε φυλακή. Μένω πιστός για Χριστό και Ελλάδα.Είμαι περήφανος που δεν προσκύνησα ποτέ. Ζήτω η Ελλάς, ζήτω η ορθοδοξία».

Άρση της ασυλίας του Γιάννη Λαγού αποφάσισε το Ευρωκοινοβούλιο

Της σύλληψης Λαγού είχε προηγηθεί η άρση της ασυλίας του, με συντριπτική πλειοψηφία από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με 658 ψήφους υπέρ και 25 κατά.

Ο ίδιος ο ευρωβουλευτής, όταν ενημερώθηκε για την απόφαση έγραψε και πάλι στο Twitter:

Λαγός για την άρση ασυλίας: Δεν έρχομαι Ελλάδα - Σας γλεντάω

«Για να μαθαίνουν οι ανόητοι ευρωβουλευτές και δημοσιογράφοι. Ούτε Νορβηγία θα πάω, ούτε στην Ελλάδα θα γυρίσω τις επόμενες μέρες. Να με ρωτάτε πρώτα βρε χαζοί. Σας γλεντάω, χωρίς καν να προσπαθώ».

Την περασμένη εβδομάδα η αρμόδια επιτροπή JURI του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έδωσε το «πράσινο φως» για την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, λόγω της καταδίκης του για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και οπλοκατοχή.

Ο Γιάννης Λαγός έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και οπλοκατοχή, ενώ έχει και δεύτερη καταδίκη εννέα μηνών με αναστολή για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο το 2013. Πλέον ο μόνος από τους καταδικασθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής που παραμένει ελεύθερος και καταζητείται είναι ο Χρήστος Παππάς.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top