Άρση της ασυλίας του Γιάννη Λαγού αποφάσισε το Ευρωκοινοβούλιο

Πώς ψήφισε η Ευρωβουλή

Δείτε από το Κεντρικό Δελτίο Ειδησεων του Star το ρεπορτάζ του Θάνου Αθανασίου που αναφέρεται στην άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού (22/4)

Την άρση της ασυλίας του Γιάννη Λαγού, ο οποίος έχει καταδικασθεί ως ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ανακοίνωσε το Ευρωκοινοβούλιο. 

Λαγός: Το Ευρωκοινοβούλιο αποφασίζει για την άρση της ασυλίας του

Στην ψηφοφορία, η οποία διενεργήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν πριν από λίγο, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Star στις Βρυξέλλες, Θάνο Αθανασίου, 658 ψήφισαν υπέρ και 25 κατά, ενώ υπήρχαν και δέκα αποχές.

Η ψηφοφορία στην ολομέλεια ακολουθεί την αντίστοιχη εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής JURI (νομικών υποθέσεων) της περασμένης Πέμπτης.

Η άρση της ασυλίας Λαγού ανοίγει το δρόμο για την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης από τις ελληνικές αρχές, το οποίο θα μπορούσε τώρα να εκτελεστεί από τις αντίστοιχες βελγικές, εφόσον ο Ι. Λαγός βρίσκεται στη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, με την ανακοίνωση της απόφασης του Ευρωκοινοβουλίου ξεκίνησε η διαδικασία για την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης. 

Λαγός: Ετοιμάζεται να βρει καταφύγιο στη Νορβηγία

Την ίδια ώρα ο Γιάννης Λαγός, έχει εκκινήσει τις διαδικασίες για τη μετάβασή του στη Νορβηγία, ώστε να βρει καταφύγιο. 

Ρεπορτάζ του Open για τον Γιάννη Λαγό, ο οποίος φέρεται να προσπαθεί να διαφύγει στη Νορβηγία

Ευρωβουλή: 2.000 σελίδες δικογραφίας για την άρση ασυλίας του Λαγού

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του tvxs.gr, ο Λαγός εμφανίστηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας σε κέντρο Covid του Ευρωκοινοβουλίου, στο οποίο υποβάλλονται σε τεστ όσοι ετοιμάζονται να αναχωρήσουν στο εξωτερικό.

Χρυσή Αυγή: Στις Βρυξέλλες η άρση ασυλίας για τον Γιάννη Λαγό

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο Γιάννης Λαγός έχει δηλώσει εγγράφως στην αρμόδια υπηρεσία την αναχώρησή του την Μεγάλη Τετάρτη για τη Νορβηγία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top