Ευρωβουλή: 2.000 σελίδες δικογραφίας για την άρση ασυλίας του Λαγού

Τι ανακοίνωσε ο Παπαδημούλης μετά τη συνάντηση με Σασόλι

Γιάννης Λαγός Ευρωβουλή

2.000 σελίδες δικογραφίας στα ελληνικά συνόδευαν το αίτημα των ελληνικών Αρχών για την άρση της ασυλίας του εκλεγμένου με τη Χρυσή Αυγή ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, όπως  αποκάλυψε ο Πρόεδρος του ΕυρωπαΪκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι σε συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη. 

Χρυσή Αυγή: Στις Βρυξέλλες η άρση ασυλίας για τον Γιάννη Λαγό

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Παπαδημούλης, στη συνάντηση με τον κ. Σασόλι τόνισε την ανάγκη «να επιταχυνθεί η διαδικασία άρσης της ασυλίας του νεοναζί εγκληματία, Ι. Λαγού», αφού «η συνέχιση της συμμετοχής του στο έργο του Ευρωκοινοβουλίου προκαλεί το κοινό αίσθημα και αποτελεί πλήγμα για τους δημοκρατικούς θεσμούς». 

Γιάννης Λαγός από το ευρωκοινοβούλιο: Θα προσφύγω στα ευρωπαϊκά δικαστήρια

Ο Ντ. Σασόλι απάντησε από την πλευρά του: «Συμφωνώ με την ανάγκη η διαδικασία να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς και με σεβασμό στο ισχύον νομικό πλαίσιο. Οι καθυστερήσεις οφείλονται στην καθυστερημένη λήψη από το Ευρωκοινοβούλιο του αιτήματος από τις ελληνικές αρχές - Το αίτημα συνοδεύτηκε με μια δικογραφία 2 χιλιάδων σελίδων στα ελληνικά!». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top