Χρυσή Αυγή: Στις Βρυξέλλες η άρση ασυλίας για τον Γιάννη Λαγό

Ενημερώθηκε η Interpol για την εξαφάνιση Παπά

Με διαδικασίες «εξπρές» κινούνται οι ελληνικές αρχές για την άρση ασυλίας και την έκδοση του Ευρωβουλευτή, Γιάννη Λαγού στην Ελλάδα.

Την εισαγγελέα της δίκης καλεί ως μάρτυρα ο Λαγός από τις Βρυξέλλες!   

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές δικαστικές αρχές απέστειλαν στις Βρυξέλλες επίσημο αίτημα για άρση ασυλίας του Λαγού. Στο αίτημα περιλαμβάνεται απόσπασμα της καταδικαστικής απόφασης για τον Γιάννη Λαγό που εξέδωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με την οποία του έχει επιβληθεί ποινή κάθειρξης 13 ετών και 8 μηνών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και παράνομη κατοχή όπλων, χωρίς αναστολή.

Χρυσή Αυγή: Στον δρόμο για τη φυλακή με Εθνικό Ύμνο και υψωμένες γροθιές

Αυτό αναμένεται από τα μέσα Νοεμβρίου και μετά.  

Στη νομική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου ο Γιάννης Λαγός αναμένεται να καταθέσει το έγγραφο της έφεσης που υπέβαλε σήμερα στην Εισαγγελία Εφετών, ζητώντας να ληφθεί υπ' όψιν ώστε να μην αρθεί η ασυλία του.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνήγοροι του ευρωβουλευτή καταθέτουν άμεσα έφεση κατά της απόφασης σε βάρος του, ώστε να παραλάβουν το σχετικό αντίγραφο (εφετήριο) για να το καταθέσουν στη Νομική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου που θα εξετάσει την υπόθεση για να την εισαγάγει στην Ολομέλεια του Σώματος.

Χρυσή Αυγή: Πώς κατάφερε να εξαφανιστεί ο Παππάς

Ενήμερη η Interpol για την εξαφάνιση Παπά

Χρήστος Παπάς

Δείτε στο βίντεο το ρεπορτάζ για την εξαφάνιση Παπά. Video κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Άφαντος εξακολουθεί να είναι ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παπάς, ο οποίος προσπαθεί να αποφύγει τη σύλληψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την υπόθεσή του έχει ενημερωθεί και η Interpol, διαδικασία που ακολουθείται συνήθως σε περιπτώσεις φυγόποινων.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του με τις αρχές να τον αναζητούν ακόμα και σε μοναστήρια στα οποία έκανε επισκέψεις συχνά.

Ποιος είναι ο δικηγόρος του Λαγού

Συνήγορος του Λαγού είναι ο Ιταλός Κάρλο Ταορμίνα.

Πρόκειται για έναν ακροδεξιό που διευθύνει μεγάλη δικηγορική εταιρία και έχει αναλάβει, μεταξύ άλλων, την υπεράσπιση Ναζί και Νεοναζι. Ξεχωρίζει η υπόθεση  του καραμπινιέρι, κατηγορούμενου για τον φόνο του φοιτητή Κάρλο Τζουλιάνι που πυροβολήθηκε από αστυνομικό και  στη συνέχεια πέρασε πάνω από το σώμα του με το περιπολικό. 

Δείτε ολόκληρο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top