Τροχαίο Γαύδος: Δεν αποκλείει την εγκληματική ενέργεια η οικογένεια

Αμφισβητεί τη στάση του οδηγού

Ανατροπές σημειώνονται στην υπόθεση του τροχαίου στη Γαύδο, που στοίχισε τη ζωή στην 25χρονη Κορίνα. Η οικογένεια έχει προσλάβει τεχνικούς πραγματογνώμονες για να ερευνήσουν τις συνθήκες του τροχαίου, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το αυτοκίνητο βρέθηκε με κατεβασμένο το χειρόφρενο και δεύτερη ταχύτητα. 

Τι είπε η μητέρα της Κορίνας που σκοτώθηκε στη Γαύδο στην Κατερίνα Ρίστα. Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (15/04)

Τροχαίο Γαύδος: Με κατεβασμένο το χειρόφρενο και δευτέρα το αυτοκίνητο

«Η άτυχη Κορίνα δεν χάθηκε μόνο άδοξα, αλλά βίωσε έναν αργό και μαρτυρικό θάνατο αναμένοντας τα σωστικά συνεργεία. Αρχικά το πρώτο 24ωρο είχαμε υιοθετήσει την άποψη του οδηγού ο οποίος έλεγε ότι λύθηκε το χειρόφρενο και βρεθήκαμε στον γκρεμό. Ο πραγματογνώμονας όμως αποφάσισε ότι υπήρχε δεύτερη ταχύτητα, κάτι που σημαίνει ότι αποκλείεται να τσούλησε το αυτοκίνητο. Αποδομείται ο ισχυρισμός του ότι υπήρχε χειρόφρενο», είπε στο MEGA ο δικηγόρος της οικογένειας Φίλιππος Σκαμπαρδώνης.

Τροχαίο Γαύδος η 25χρονη Κορίνα

Πρόσθεσε ακόμα ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο, ούτε καν αυτό της εγκληματικής ενέργειας. 

«Το θεωρώ απίθανο, αλλά δεν το αποκλείω το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας», δήλωσε. 

Ξεκαθάρισε ότι μετά τα νέα ευρήματα η οικογένεια αμφισβητεί όλη τη θέση και τη στάση του οδηγού. 

Τροχαίο στη Γαύδο: «Ρεμβάζαμε και κυλήσαμε 80 μέτρα», λέει ο συνοδηγός

Όλα αυτά με άλλα στοιχεία, σε συνδυασμό με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων που υποστηρίζουν ότι είναι αδύνατον να ανέβει κάποιος τον γκρεμό χωρίς σκοινιά μας βάζουν σε σκέψεις. Αναζητώ αποδείξεις, δεν αναζητώ ισχυρισμούς. Αποδομείται πλήρως ο ισχυρός του οδηγού, μου δίνει το έναυσμα να αμφισβητώ όλη τη θέση και τη στάση του» είπε ο δικηγόρος και πρόσθεσε:

Η Κορίνα βρήκε τραγικό θάνατο σε τροχαίο στη Γαύδο

«Δεν έχω καταλήξει σαν νομικός σε βέβαια διασταυρωμένα πορίσματα. Αναμένουμε και τις αιμοτολογικές εξετάσεις κι αυτό που μπορώ να πω είναι ότι σε μια έρευνα δεν μπορείς να αποκλείσεις τίποτα. Όλο το υλικό και οι μαρτυρικές καταθέσεις θα αξιολογηθούν και θα συνεκτιμηθούν».

Γαύδος: Τι έδειξε η νεκροψία για τα αίτια θανάτου της 25χρονης Κορίνας

Ο οδηγός του αυτοκινήτου κατέθεσε στις αρχές ότι κάτι συνέβη και το χειρόφρενο του αυτοκινήτου «λύθηκε» με αποτέλεσμα να πέσει στον γκρεμό στην περιοχή Βαθύ Σέλι στη Γαύδο. 

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του εκείνος κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο και να σκαρφαλώσει, ώστε να καλέσει σε βοήθεια. Η άτυχη Κορίνα περίμενε αβοήθητη τα σωστικά συνεργεία και άφησε την τελευταία της πνοή εκεί. 

Γαύδος: «Με έσφιγγε και μου ζητούσε να κάνω κάτι... Πέθανε αβοήθητη»

Η οικογένειά της αναζητά απαντήσεις τόσο για τις συνθήκες του τροχαίου, όσο και για την ολιγωρία που έδειξαν τα σωστικά συνεργεία. 

Γαύδος: Ραγίζει καρδιές η μητέρα της Κορίνας - «Υπέφερε πάρα πολύ»

Η μητέρα της φοιτήτριας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star δήλωσε:

«Δε μπορώ να το πιστέψω ότι δε θα δω άλλο το παιδί μου σε αυτόν τον κόσμο. Έφυγε πολύ γρήγορα, αλλά είχε ζήσει όμως. Έκανε ό,τι γούσταρε στη ζωή της. Δεν έπρεπε να φύγει έτσι. Υπέφερε πολύ, πάρα πολύ… Το έλεγε και η Κορίνα, πάντα να ζούμε την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία. Η Κορίνα δε γυρίζει». 

Πλέον αναμένουν τα πορίσματα των πραγματογνωμόνων για να δουν πώς θα κινηθούν στη συνέχεια. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top