Γιώργος Καραϊβάζ: Μία μυστηριώδης γυναίκα στον τόπο του εγκλήματος

Εξετάζονται τα κινητά και το laptop του δημοσιογράφου

Για μια πολύ δύσκολη υπόθεση μιλούν οι εμπειρότατοι αξιωματικοί του τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής, αναφερόμενοι στη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ

Τα κινητά τηλέφωνα και ο υπολογιστής του Γιώργου Καραϊβάζ ερευνώνται από τις αρχές, ώστε να διαπιστωθεί με ποιους είχε επαφές και αν κάποιοι από αυτούς θα μπορούσαν να δώσουν εντολή για συμβόλαιο θανάτου. 

Αυτό που τονίζουν με κάθε τρόπο είναι ότι θα χρειαστεί χρόνος, ενώ θεωρείται πλέον ζήτημα τιμής η εξιχνίασή του. 

Γιώργος Καραϊβάζ: «Ο γιος μου ήταν το καμάρι μου» - Σπάραξε η μητέρα του

Όπως είπε ο αστυνομικός ρεπόρτερ του Star, Βάιος Σύρρος, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», το λάθος του ηθικού αυτουργού της δολοφονίας είναι ότι αντιμετώπισε τον Γιώργο Καραϊβάζ ως τον τελευταίο άνθρωπο της νύχτας. Όμως, η δολοφονία του γνωστού δημοσιογράφου ήταν ένα πλήγμα στη δημοκρατία και την ελευθερία του Τύπου και γι’ αυτό άλλωστε ο πρωθυπουργός διεμήνυσε πως πρέπει να εξιχνιασθεί, καθώς η Ελλάδα δεν είναι Κολομβία. 

Μια μυστηριώδης γυναίκα κοντά στον τόπο του εγκλήματος

Οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δύο εκτελεστές να είχαν συνεργούς, οι οποίοι τους ειδοποίησαν για το πότε έφτασε στο σπίτι του ο γνωστός δημοσιογράφος.

Στο μικροσκόπιο βρίσκεται μία γυναίκα, η οποία σύμφωνα με μαρτυρίες, βρισκόταν πολύ κοντά στο σπίτι του Γιώργου Καραϊβάζ και μιλούσε στο τηλέφωνο, σύμφωνα με τον Alpha. 

Στο υλικό από τις κάμερες φαίνεται μια γυναίκα με κοντά σκούρα μαλλιά, μαύρα γυαλιά και χειρουργική μάσκα να μιλά στο κινητό για περίπου τέσσερα έως έξι λεπτά. Αυτό που ψάχνει η αστυνομία είναι με ποιον μιλούσε αλλά και αν σχετίζεται με τον έγκλημα.

Απομακρύνεται το σενάριο για «εισαγόμενους εκτελεστές»

Οι δράστες ήταν επαγγελματίες εκτελεστές. Έξι σφαίρες βρήκαν στον Γιώργο Καραϊβάζ στον θώρακα, δύο στον λαιμό, ενώ την ώρα που κείτονταν νεκρός στον δρόμο έξω από το σπίτι του, του έριξαν δύο ακόμα βολές, ήταν και οι χαριστικές. 

Γιώργος Καραϊβάζ: Σε ξενοδοχεία και Airbnb ψάχνουν τους δολοφόνους

Το σενάριο να πρόκειται για «εισαγόμενους» εκτελεστές, σύμφωνα με τον Βάιο Σύρρο, αρχίζει και φθίνει, καθώς θα ήταν παρακινδυνευμένο να μπουν και να βγουν παράνομα από τη χώρα, με τους αποκλεισμούς που ισχύουν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Η ΕΛ.ΑΣ αναζητά το κίνητρο του ηθικού αυτουργού για να μπορέσει να λύσει το μυστήριο του εγκλήματος. 

Mόνο στο Star: «Είδα τον εκτελεστή του Γιώργου Καραϊβάζ»

Το πιο πιθανόν είναι ο Γιώργος Καραϊβάζ να έγραψε κάτι, πιθανόν και σε παλιότερο χρόνο που εν αγνοία του ενόχλησε ή φόβισε κάποιους. Κι αυτό γιατί δεν έδειχνε να φοβάται, δεν οπλοφορούσε και δεν είχε ζητήσει προστασία από την αστυνομία. 

Γιώργος Καραϊβάζ: Το μηχανάκι μπορεί να «οδηγήσει» στους δράστες της δολοφονίας 

Οι αξιωματικοί αναζητούν το μηχανάκι, για το οποίο ερευνώνται τρία σενάρια. Πρώτον, να ήταν ιδιόκτητο και να του φόρεσαν οι δράστες πλαστές πινακίδες, τις οποίες αφαίρεσαν μετά το έγκλημα. Δεύτερον, να ήταν κλεμμένο και να επέλεξαν να μην το κάψουν για να μην προδώσουν το στίγμα τους. Πιθανόν δηλαδή τις επόμενες μέρες να βρεθεί κάπου εγκαταλελειμμένο. Το τρίτο σενάριο εξετάζει μήπως ήταν νοικιασμένο, όπως συνέβη στη δολοφονία του Γιάννη Μακρή, στην οποία οι δράστες χρησιμοποίησαν νοικιασμένο αυτοκίνητο, το οποίο δε βρέθηκε ποτέ, παρά το γεγονός ότι οι φυσικοί αυτουργοί συνελήφθησαν. 

Γιώργος Καραϊβάζ: Το οργανωμένο έγκλημα πίσω από τη δολοφονία του;

Ερευνάται, επίσης, το ενδεχόμενο, επειδή στο βίντεο που έχει στην κατοχή της η ΕΛ.ΑΣ. ο συνοδηγός της μηχανής κι εκτελεστής δε φορούσε κράνος, να συναντήθηκε με τον οδηγό κάπου κοντά στο σπίτι του δημοσιογράφου, να τον εκτέλεσαν και μετά να χωρίστηκαν. 

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τον πυροβόλησαν με 10 σφαίρες!

Αναζητούν, λοιπόν, υλικό από κάμερες για ύποπτες κινήσεις οχημάτων και ατόμων που μοιάζουν με τον εκτελεστή. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top