Δολοφονία Καραϊβάζ: Τον πυροβόλησαν με 10 σφαίρες!

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση - «Καθαρό» το όπλο των εκτελεστών

Δέκα σφαίρες δέχτηκε ο άτυχος δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ,  σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Ειδικότερα, οι 6 σφαίρες τον βρήκαν στον θώρακα, οι 2 στο κεφάλι, μία στον λαιμό και μία στην αριστερή παλάμη.

Η εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, χθες το μεσημέρι, έχει προκαλέσει θλίψη και σοκ σε όλη την Ελλάδα. Το πρωί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τις έρευνες τις ελληνικής αστυνομίας και διαβεβαίωσε ότι οι ένοχοι θα βρεθούν.

H τρύπα από σφαίρα στο όχημα του Γιώργου Καραϊβάζ- φωτογραφία Eurokinissi

H τρύπα από σφαίρα στο όχημα του Γιώργου Καραϊβάζ- φωτογραφία Eurokinissi

Η βαλλιστική εξέταση έδειξε ότι το όπλο με το οποίο οι δυο δράστες σκότωσαν τον δημοσιογράφο είναι «καθαρό». Η πρώτη βαλλιστική εξέταση στο 9αρι με το οποίο εκτέλεσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ έδειξε ότι είναι «καθαρό» και δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας έχουν συλλέξει όλα τα βίντεο από τις κάμερες σε επιχειρήσεις, σπίτια, καταστήματα, προκειμένου να δουν το δρομολόγιο των δυο εκτελεστών προς και από τον Άλιμο.

Στη Δράμα θα γίνει η κηδεία του άτυχου δημοσιογράφου- ρεπορτάζ Βάου Σύρρου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Απαντήσεις θα δώσουν και οι κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας 

Οι αστυνομικοί εντόπισαν 13 κάλυκες στο σημείο της εν ψυχρό δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι δράστες γνώριζαν που έμενε, είχαν καταγράψει σχολαστικά την καθημερινή του ρουτίνα, ήξεραν ότι συνήθως τα μεσημέρια μετά την εκπομπή  της Ζήνας Κουτσελίνη, στην οποία ήταν καθημερινός συνεργάτης, επέστρεφε σπίτι περίπου στις 14:30. Έτσι, το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Απριλίου, όπλισαν το 9άρι πιστόλι και περίμεναν υπομονετικά να φανεί έξω από την πολυκατοικία του στον Άλιμο. Τον πλησίασαν με ένα σκούτερ, όταν εκείνος κατέβηκε από το αυτοκίνητο και τον εκτέλεσαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Η αστυνομία απέκλεισε το σημείο όπου στήθηκε η ενέδρα θανάτου- φωτογραφία Eurokinissi

Η αστυνομία απέκλεισε το σημείο όπου στήθηκε η ενέδρα θανάτου- φωτογραφία Eurokinissi

Οικονόμου: «Τα στοιχεία παραπέμπουν σε κοινό έγκλημα»

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη,  μιλώντας στην εκπομπή «Επτά της ΕΡΤ1» έδωσε το πρώτο στίγμα για την πορεία των ερευνών. «Τα στοιχεία  πιο πολύ παραπέμπουν σε κοινό έγκλημα, αλλά εν πάση περίπτωσει όλα είναι ανοιχτά, όλες οι υπηρεσίες είναι σε μια πλήρη συνεργασία» είπε ο Λευτέρης Οικονόμου.

Γιώργος Καραϊβάζ: Τραύματα στο κεφάλι και το σώμα - Τι δείχνουν τα ευρήματα

Σε σοκ η σύζυγος και ο γιος του Γιώργου Καραϊβάζ 

Η σύζυγος και ο γιος του ήταν στο διαμέρισμα τους ανυποψίαστοι ότι ελάχιστα μέτρα μακριά τους, ο Γιώργος έπεφτε νεκρός. Η είδηση της δολοφονίας του έμοιαζε σαν κακός εφιάλτης. Η σύζυγός του πήγε στο σημείο που τον δολοφόνησαν υποβασταζόμενη. Αδυνατούσε να πιστέψει την τραγική αλήθεια.

Η αστυνομία κάνει φύλλο και φτερό κάθε στοιχείο που θα δώσει και την ταυτότητα των δραστών. Ήθελαν τον Γιώργο Καραϊβάζ νεκρό και του έδωσαν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, και τη χαριστική βολή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top