Γιώργος Καραϊβάζ: Σε ξενοδοχεία και Airbnb ψάχνουν τους δολοφόνους

Τι δείχνουν τα βίντεο για τον τρόπο δράσης των εκτελεστών

Το βίντεο ντοκουμέντο που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τους εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ

Ο εντοπισμός των δύο εκτελεστών του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, που έδρασαν μέρα μεσημέρι και των γάζωσαν με δώδεκα σφαίρες έξω από το σπίτι του, είναι η ύψιστη προτεραιότητα του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής της ΕΛ.ΑΣ. 

Οι έμπειροι αξιωματικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες εξετάζουν καρέ-καρέ τα βίντεο, που έχουν καταγράψει τους δύο πληρωμένους δολοφόνους, που, όπως όλα δείχνουν, εκτέλεσαν συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του γνωστού δημοσιογράφου. 

Γιώργος Καραϊβάζ: Οι πρώτες εικόνες από το σημείο όπου δολοφονήθηκε

Επίσης «χτενίζουν» περιοχές της Αττικής, κυρίως ξενοδοχεία και Airbnb, ακόμα και ενοικιάσεις οχημάτων, ώστε να βρεθεί οποιοδήποτε στοιχείο, που θα μπορούσε να οδηγήσει στους δράστες. 

Γιώργος Καραϊβάζ: Τραύματα στο κεφάλι και το σώμα - Τι δείχνουν τα ευρήματα

Την ίδια ώρα γίνονται έρευνες για τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις, αλλά και ύποπτες εισόδους-εξόδους από τα χερσαία σύνορα. 

Στο μικροσκόπιο το αυτοκίνητο του Γιώργου Καραϊβάζ

Στον αποστειρωμένο χώρο της Δίωξης Εγκληματολογικών Ερευνών βρίσκεται ήδη το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου. Οι αξιωματικοί του τμήματος εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δράστες να είχαν τοποθετήσει gps tracker στο αυτοκίνητο, ώστε να γνωρίζουν με ακρίβεια τις κινήσεις του. 

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Τον πυροβόλησαν και του έριξαν χαριστική βολή»

Στο μικροσκόπιο έχει μπει και το κινητό τηλέφωνο του δημοσιογράφου και ο φορητός του υπολογιστής, προκειμένου να εντοπιστεί οποιοδήποτε στοιχείο που θα μπορούσε να βοηθήσει στις έρευνες. 

Δολοφονία Καραϊβάζ: Συμβόλαιο θανάτου «βλέπουν» οι αστυνομικοί

Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν πως πρόκειται για πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου από το οργανωμένο έγκλημα και δεν αποκλείουν οι εκτελεστές να είναι από το εξωτερικό. 

Τι δείχνουν τα βίντεο με τους δολοφόνους του Γιώργου Καραϊβάζ

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί εξετάζουν προσεκτικά τα δύο βίντεο που έχουν στα χέρια τους και δείχνουν τους εκτελεστές να κινούνται στην περιοχή, όπου έμενε ο Γιώργος Καραϊβάζ, λίγες στιγμές πριν από τη δολοφονία του. 

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τα βίντεο με τους εκτελεστές που μελετούν οι αρχές

Οι δράστες καταγράφηκαν από κάμερα ασφαλείας, περίπου 500 μέτρα από το σημείο της δολοφονίας στον Άλιμο, επτά λεπτά πριν από την εκτέλεση του δημοσιογράφου.

Στο ένα από αυτά, ο συνεπιβάτης, που είναι εκείνος ο οποίος τον πυροβόλησε, φοράει full face μάσκα και είναι σε ετοιμότητα. Οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο κάποιος συνεργός τους, να τους ειδοποίησε όταν ο Γιώργος Καραϊβάζ έφυγε από τα στούντιο της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» για να πάει στο σπίτι του, ώστε να υπολογίσουν τον χρόνο άφιξής του. 

Είναι επίσης πιθανόν, τις προηγούμενες μέρες να τον είχαν παρακολουθήσει, να γνώριζαν το πρόγραμμά του και να του είχαν στήσει ενέδρα, την ώρα που συνήθως επέστρεφε στο σπίτι του. 

Κηδεία Γιώργου Καραϊβάζ: «Ραγίζει» καρδιές ο επικήδειος του γιου του

Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί ακόμη το σκούτερ, τύπου Beverly, στο οποίο επέβαιναν οι δύο εκτελεστές. Συνήθως μετά από τέτοιες επιθέσεις η αστυνομία βρίσκει το όχημα εγκαταλελειμμένο, αλλά σε αυτήν την περίπτωση δε συνέβη κάτι τέτοιο. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, να υπήρχε κάποιος συνεργός με φορτηγό, στο οποίο έβαλαν το μηχανάκι οι δράστες κι εξαφανίστηκαν. 

Οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να το θεωρούν πλέον προσωπική υπόθεση. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top