Πανελλαδικές 2021: Καθορίστηκαν οι συντελεστές ελάχιστης βάσης εισαγωγής

Ποιες σχολές αφορά - Ισχύει για πρώτη φορά φέτος

Τι είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων. Ρεπορτάζ του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Star στις 29/3.

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι συντελεστές ελάχιστης βάσης εισαγωγής μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων στις στρατιωτικές σχολές, την αστυνομική και πυροσβεστική ακαδημία, τις σχολές του Λιμενικού και τουρισμού.

Πανελλαδικές 2021: Μειώνεται η ύλη στα μαθήματα της Γ’ Λυκείου

Σύμφωνα με τον ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε, στις στρατιωτικές σχολές τα υψηλόβαθμα τμήματα όρισαν τον ανώτατο συντελεστή για την διαμόρφωση της βάσης εισαγωγής τους το 1,20, ενώ τα τμήματα τουριστικής εκπαίδευσης στο 0,80. Τον χαμηλότερο συντελεστή επέλεξαν και τα τμήματα Αστυφυλάκων και οι σχολές Πλοιάρχων, ενώ το 0.90 επέλεξε το Λιμενικό.

Πανελλήνιες 2021: Μηχανογραφικά σε δύο φάσεις και ελάχιστη βάση εισαγωγής

Από το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζεται ότι ο καθορισμός του συντελεστή Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) αποτελεί προϋπόθεση συμμετοχής των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων στη διαδικασία επιλογής για εισαγωγή στις σχολές των Α.Σ.Ε.Ι. και Α.Σ.Σ.Υ., στη Σ.Σ.Α.Σ., στις σχολές της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Α.Ε.Ν., στις σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος και Λιμενοφυλάκων, καθώς και στις Α.Σ.Τ.Ε. του Υπουργείου Τουρισμού.

Τα υπόλοιπα τμήματα των ΑΕΙ αναμένεται να ορίσουν τις βάεις εισαγωγής στα προγράμματα τους τα επόμενα 24ωρα.

Πανελλαδικές 2021: Πώς ορίζεται η ελάχιστη βάση εισαγωγής

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής θα ισχύσει για πρώτη φορά φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις με το υπουργείο Παιδείας να ανακοινώνει ότι τα πανεπιστήμια θα μπορούν να διαλέξουν έναν συντελεστή που κυμαίνεται μεταξύ 0,80 και 1,20.

Υπολογίζεται ο μέσος όρος των επιδόσεων των εξετασθέντων, βάσει των βαθμολογιών του συνόλου των υποψηφίων σε κάθε επιστημονικό πεδίο.

Έτσι, διαμορφώνεται ένας βαθμός στη βαθμολογική κλίμακα του 20, επί του οποίου κάθε τμήμα επιλέγει μια μέγιστη και μια υψηλότερη τιμή.

Ολόκληρος ο ΦΕΚ του υπουργείου Παιδείας για τους συντελεστές ελάχιστης βάσης εισαγωγής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top