Εύβοια: Τρεις συλλήψεις για τους νεκρούς εναερίτες από ηλεκτροπληξία

Χτυπήθηκαν από ρεύμα 20.000 volt και βρήκαν ακαριαίο θάνατο

Στο βίντεο το σημείο όπου χτυπήθηκαν από ρεύμα 20.000 volt οι τρεις εναερίτες και βρήκαν ακαριαίο θάνατο- ρεπορτάζ από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Αδιανόητη είναι η τραγωδία που γράφτηκε το μεσημέρι στο χωριό Γυμνό της Ερέτριας. Τρία μέλη συνεργείου της ΔΕΔΔΗΕ χτυπήθηκαν από ρεύμα την ώρα εργασιών και βρήκαν ακαριαίο θάνατο. Στο νοσοκομείο τραυματισμένος βρίσκεται ακόμη ένας εργαζόμενος. 

Εύβοια: Τρεις νεκροί από ηλεκτροπληξία - Χτυπήθηκαν από ρεύμα 20.000 volt

Οι τρεις προσαγωγές που έγιναν για το δυστύχημα μετατράπηκαν σε συλλήψεις, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της πρόκλησης σωματικών βλαβών και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Λάμπρου Δεμερτζή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star πρόκειται για τον μηχανικό, την επικεφαλής του έργου και τον εργοδηγό. 

Τέσσερις άνδρες ηλικίας από 35 εώς 50 ετών, μέλη συνεργείου συνεργαζόμενου με τον ΔΕΔΔΗΕ, όλοι τους οικογενειάρχες με  παιδιά, επιχειρούσαν να αλλάξουν τις κολώνες της ΔΕΗ στο χωριό Γυμνό στην Ερέτρια. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά,  πρέπει ο γερανός να ακούμπησε στο καλώδιο στο οποίο δεν είχε γίνει διακοπή του ρεύματος, με αποτέλεσμα να τους χτυπήσει ρεύμα 20.000 volt. Οι τρεις άτυχοι εναερίτες βρήκαν ακαριαίο θάνατο. Ο 35χρονος μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

Η τάση ρεύματος ήταν τόσο υψηλή που έλιωσαν τα λάστιχα από το φορτηγό που βρισκόταν κοντά στην κολώνα- κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Η τάση ρεύματος ήταν τόσο υψηλή που έλιωσαν τα λάστιχα από το φορτηγό που βρισκόταν κοντά στην κολώνα- κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

H συγκεκριμένη δουλειά ήταν ρουτίνα για τους εναερίτες. Μάλιστα το έργο αυτό, να αλλάζουν παλιές κολώνες και φθαρμένα καλώδια έχει ξεκινήσει καιρό τώρα. Το βασικό ερώτημα είναι γιατί δεν απομονώθηκε από το ρεύμα το συγκεκριμένο σημείο. 

Επίσης είναι ζήτημα αν γνώριζε ο ΔΕΔΗΕ ότι σήμερα θα βρίσκονται σε αυτή τη συνοικία ώστε να κοπεί η υψηλή τάση, καθώς διακοπές ρεύματος υπήρχαν όλο το προηγούμενο διάστημα στο χωριό Γυμνό, όπου εκτελούνται έργα αποκατάστασης. Υπήρξε συνεννόηση ανάμεσα στον επικεφαλής του έργου με τον υπεύθυνο του ΔΕΔΔΗΕ στη Χαλκίδα; Όλα αυτά μένει να απαντηθούν καθώς χάθηκαν τρεις άνθρωποι βυθιζοντας στο πένθος τις οικογένειες τους. 

«Η οικογένεια των τεχνικών θρηνεί τρία θύματα. Πρέπει να υπάρχει περισσότερος έλεγχος, περισσότερη εκπαίδευση και περισσότερο προσωπικό για να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε αντάξια χωρίς ατυχήματα σε τέτοιες εργασίες» είπε ο Πρόεδρος της Ένωσης τεχνικών ομίλου ΔΕΗ, Κωνσταντίνος Μανιάτης.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top