Εύβοια: Τρεις νεκροί από ηλεκτροπληξία - Χτυπήθηκαν από ρεύμα 20.000 volt

Για ανθρώπινο λάθος κάνουν λόγο οι πρώτες εκτιμήσεις

Τρεις εργαζόμενοι εργολαβικής εταιρείας, που εκτελούσαν έργα, έχασαν τη ζωή τους από ηλεκτροπληξία το μεσημέρι στην Εύβοια., αφού «χτυπήθηκαν» από ρεύμα έντασης 20.000 volt και ο θάνατος τους, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος.

Το δυστύχημα έγινε στην περιοχή Γυμνό του δήμου Ερέτριας. Οι εργαζόμενοι εκτελούσαν έργα για λογαριασμό του ΔΕΔΔΗΕ, όταν τους «χτύπησε» το ρεύμα, ενώ τραυματίστηκε ακόμα ένας υπάλληλος, ο οποίος πήδηξε από μεγάλο ύψος για να σωθεί.

ηλεκτροπληξία Εύβοια

Θρήνος στην Εύβοια μετά τον θάνατο τριών εργατών από ηλεκτροπληξία. Φωτογραφία egnomi.gr

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για τρεις Έλληνες που έχασαν τη ζωή τους και έναν τραυματία αλβανικής καταγωγής, ο οποίος έχει μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ενώ επιχειρούν 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

ηλεκτροπληξία

Οι τρεις εργαζόμενοι χτυπήθηκαν από ρεύμα έντασης 20.000 volt. Φωτογραφία egnomi.gr

Πώς συνέβη το δυστύχημα

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, αιτία της ηλεκτροπληξίας φαίνεται πως ήταν ένα καλώδιο, το οποίο έσπασε, ακούμπησε στα υπόλοιπα ηλεκτροφόρα καλώδια με αποτέλεσμα να χτυπηθούν από το ρεύμα οι άτυχοι εργαζόμενοι.

Ο θάνατός τους ήταν ακαριαίος και μάλιστα μπροστά στα μάτια κατοίκων που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην πλατεία του χωριού Γυμνό, όπου έγινε το δυστύχημα. 

Τι ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για το δυστύχημα

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης, σύμφωνα με το egnomi.gr, είπε ότι τα συνεργεία έκαναν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης βλαβών.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια της τραγωδίας κάνουν λόγο για ανθρώπινο λάθος.
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top