Θάνατος 65χρονης μετά τον εμβολιασμό στο Ίλιον: Τι έδειξε η νεκροτομή

Είχε κάνει το εμβόλιο της ΑstraZeneca μισή ώρα πριν καταρρεύσει

Το ρεπορτάζ για τον μυστήριο θάνατο της 65χρονης μετά τον εμβολιασμό της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 30/3/21

Πνευμονικό οίδημα κι ένα παλιό έμφραγμα «έδειξαν» τα αποτέλεσματα από τη νεκροψία- νεκροτομή που διενεργήθηκε στην 65χρονη. Η γυναίκα έχασε τη ζωή της, λίγη ώρα μετά τον εμβολιασμό της, με την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, σε εμβολιαστικό κέντρο στο Ίλιον, χθες. 

«Μακροσκοπική εικόνα παλαιού εμφράγματος του μυοκαρδίου και πνευμονικού οιδήματος, υπό περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση» ήταν τα ευρήματα από τη νεκροτομή, σύμφωνα με όσα είπε στο star.gr o ιατροδικαστής, Νίκος Καλογριάς, που τη διενήργησε.

Ίλιον: Μυστήριο με τον θάνατο γυναίκας 40 λεπτά μετά τον εμβολιασμό της

Υπενθυμίζεται ότι είχε διαταχθεί νεκροψία - νεκροτομή για να ρίξει φως στα αίτια του θανάτου της. Σε αναμονή είναι τα αποτελέσματα από τις ιστολογικές εξετάσεις, που αναμένεται ουσιαστικά να «δείξουν» την αιτία του θανάτου της άτυχης γυναίκας. 

Έχουμε στείλει δείγματα στις ιστολογικές εξετάσεις και αναμένουμε τις απαντήσεις, δήλωσε στο star.gr o ιατροδικαστής, Νίκος Καλογριάς, στην ερώτηση αν υπήρξε ένδειξη θρόμβωσης. 

Η είδηση του θανάτου της 65χρονης μετά τον εμβολιασμό προκάλεσε αναστάτωση και στις υγειονομικές αρχές. Η άτυχη γυναίκα αφότου εμβολιάστηκε κατά το προγραμματισμένο της ραντεβού, παρέμεινε στο κέντρο για 20 λεπτά, όπως προβλέπεται.

Βγαίνοντας, όμως, από το κέντρο υγείας έχασε τις αισθήσεις της. Περαστικοί την εντόπισαν σε διπλανό πάρκο και ειδοποίησαν για βοήθεια. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η γυναίκα δεν επανήλθε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Κατερίνας Παπακωστοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η 65χρονη έπασχε από σακχαρώδη διαβήτη και στεφανιαία νόσο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top