Ριφιφί Ψυχικό: «Χρεώνουν την υπόθεση στον άντρα μου», λέει η Καμπουρέλη

Ψάχνουν τα κλοπιμαία από τις θυρίδες

Να πείσει ότι είναι αθώος θα προσπαθήσει σήμερα ενώπιον του ανακριτή ο 58χρονος, ο οποίος συνελήφθη και κατηγορείται για το ριφιφί τεσσάρων θυρίδων σε τράπεζα του Ψυχικού. 

Ο συλληφθείς, ο οποίος είναι σύζυγος της γνωστής αισθητικού Τέτας Καμπουρέλη διώκεται για διακεκριμένες κλοπές κατ΄ εξακολούθηση, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων. 

Καμπουρέλη για το ριφιφί στο Ψυχικό: Πιστεύω στην αθωότητα του συζύγου μου

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και τις τελευταίες ώρες σύμφωνα με τους νομικούς του παραστάτες σχεδιάζει στην απολογία του να «τοποθετήσει την υπόθεση στην πραγματική της βάση».

Στο πλευρό του βρίσκεται η σύζυγός του, η οποία δηλώνει με βεβαιότητα πως είναι αθώος. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 άφησε να εννοηθεί πως πρόκειται για μια «στημένη υπόθεση» και μια «παγίδα» που στήθηκε στον σύζυγό της.

Αισθητικός για τη σύλληψη του άντρα της: «Δε μπορώ να το διαχειριστώ»

«Ο σύζυγός μου είναι αθώος. Κάτι έχει συμβεί και η τράπεζα πρέπει να χρεώσει έναν άνθρωπο για να κλείσει η υπόθεση. Το ίδιο πρέπει να κάνει και η αστυνομία. Πρέπει, λοιπόν, να χρεωθεί ένας άνθρωπος που υποτίθεται ότι έχει και ένα ποινικό μητρώο», τόνισε η κα Καμπουρέλη.

Ο 58χρονος εντοπίστηκε μετά από έρευνα των θυρίδων από ειδικά κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών της ΕΛ.ΑΣ., τα οποία φέρεται να εντόπισαν βιολογικό υλικό του σε σημείο μίας από τις διερρηγμένες θυρίδες. 

Πρόκειται για ίχνη από… πούδρα δέρματος, το DNA του οποίου εντοπίστηκε στο εσωτερικό του αποθηκευτικού κουτιού σε μια από τις ανοιγμένες θυρίδες.

Ψυχικό: Ο ιδρώτας και η τσάντα του οδήγησαν στη σύλληψη του επιχειρηματία

«Είναι ένα νεκρό κύτταρο που μπορεί να μεταφερθεί από τον καθένα. Χρεώνουν στον άνδρα μου όλη αυτή την υπόθεση επειδή η θυρίδα του ήταν δίπλα στης κυρίας που ανοίχτηκε», απάντησε η σύζυγος του κατηγορουμένου και αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να έγινε η διάρρηξη αυτή με ένα απλό κατσαβίδι. 

«Δε γίνεται με ένα κατσαβίδι να ανοίγει μία τράπεζα. Περιμένουμε τη Δικαιοσύνη. Θα πάω μάρτυρας. Ο σύζυγός μου δεν είναι καθόλου καλά. Χρειάζεται στήριξη», είπε η κ. Καμπουρέλη. 

Ριφιφί: Με ένα απλό κατσαβίδι έγινε η διάρρηξη

Για την υπόθεση μίλησε και ο Γιάννης Μαρακάκης, ο οποίος είναι δικηγόρος μίας εκ των θυμάτων της διάρρηξης των θυρίδων. 

Όπως είπε, ο συγκεκριμένος άνθρωπος παρακολουθείται εδώ και μήνες και αυτό σημαίνει ότι οι Αρχές έχουν ένα μίνιμουμ βεβαιότητας ότι πίσω από τη διάρρηξη βρίσκεται εκείνος.

Σχολιάζοντας μάλιστα τις δηλώσεις της συζύγου του τόνισε πως ο πραγματογνώμονας διαπίστωσε χωρίς αμφιβολία, ότι τα τέσσερα αυτά ντουλάπια (και όχι απλές θυρίδες), ανοίχτηκαν με ένα μεγάλο κατσαβίδι. 

Ληστεία σε θυρίδες: Πότε έγινε το «ριφιφί» στο Νέο Ψυχικό - Νέα στοιχεία

«Ανοίχτηκαν εύκολα γιατί έχει μεγαλύτερο μήκος το πορτάκι σε σχέση με τις απλές θυρίδες», εξήγησε ο κ. Μαρακάκης.

Πρόσθεσε πως ο πραγματογνώμονας άνοιξε τα ντουλάπια αυτά μέσα σε πέντε λεπτά με τον ίδιο τρόπο κατά τη διάρκεια προσομοίωσης και δήλωσε βέβαιος ότι με το ίδιο κατσαβίδι ο φερόμενος ως δράστης άνοιξε και τα τέσσερα ντουλάπια. 

Πάντως η Τέτα Καμπουρέλη δήλωσε πως διαθέτουν στο συγκεκριμένο κατάστημα δική τους θυρίδα εδώ και χρόνια, ενώ είπε πως οι αστυνομικοί έψαξαν το σπίτι και το κατάστημά της και ξήλωσαν μέχρι και το air condition χωρίς να βρουν κανένα στοιχείο που να σχετίζεται με την υπόθεση. 

Ριφιφί: Αναζητούν τα κλοπιμαία

Οι αρχές θα προχωρήσουν στην άρση του απορρήτου για να δουν τα στίγματα εκπομπής του κινητού του 58χρονου το επίμαχο χρονικό διάστημα του Αυγούστου, όταν κι εκτιμάται ότι έγιναν οι διαρρήξεις. 

«Ριφιφί» σε θυρίδες στο Νέο Ψυχικό - Πού στρέφεται το ενδιαφέρον των αρχών

Συνολικά πέντε φορές φέρεται να είχε μπει ο κατηγορούμενος στο χώρο των θυρίδων του υποκαταστήματος της τράπεζας στο Ψυχικό, όπως έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας. 

Οι δύο επισκέψεις τοποθετούνται χρονικά μέσα στον περασμένο Οκτώβριο, ενώ οι υπόλοιπες τρεις είχαν πραγματοποιηθεί από τις 10 Αυγούστου έως και τα τέλη του ίδιου μήνα, όταν και υπολογίζεται να έχουν παραβιαστεί οι 4 θυρίδες. Τα βίντεο από τις συγκεκριμένες επισκέψεις έχουν σβηστεί βάσει πρωτοκόλλου. 

Μέχρι στιγμής, δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν η διάρρηξη έγινε σε μια από αυτές τις παρουσίες του στο υποκατάστημα ή τμηματικά. 

Οι κάμερες έχουν καταγράψει τον 58χρονο να έχει στην κατοχή του τσάντες, δεν έχει όμως προσδιοριστεί αν ενδεχομένως τις χρησιμοποίησε για να κρύψει τα κλοπιμαία. 

Οι έως τώρα έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό των κλοπιμαίων σε ανταλλακτήρια και κλεπταποδόχους έχουν αποδειχθεί άκαρπες, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι ο 58χρονος τα έχει κρατήσει για να μην αφήσει ίχνη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top