Κορωνοϊός self test: Οι γονείς θα προμηθεύονται τα τεστ των παιδιών τους

Τέσσερα δωρεάν τεστ ανά άτομο δικαιούται να κάνει μια οικογένεια

To ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τα self test του κορωνοϊού (20.03.21)

Τέσσερα δωρεάν τεστ ανά άτομο δικαιούται να κάνει μια οικογένεια, σύμφωνα με τις διευκρινίσεις της κυβέρνησης για τα νέα self test και την χρήση τους.

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel

Lockdown: Πώς επηρεάζει ο εγκλεισμός την ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων

Σύμφωνα με τον αναλυτικό οδηγό, οι γονείς ανηλίκων τέκνων θα μπορούν να προμηθεύονται οι ίδιοι τα τεστ των παιδιών τους. 

Τα οικιακά τεστ μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς υποστήριξη επαγγελματία Υγείας από τις ηλικίες 14 και άνω.

Επίσης όπως διευκρινίζεται, οι κηδεμόνες μπορούν να παραλάβουν τα τεστ για τα συνδεδεμένα ανήλικα μέλη της οικογένειας. 

Σημειώνεται ότι δωρεάν τεστ αντιγόνου θα μπορούν να πραγματοποιήσουν από την πρώτη κιόλας εβδομάδα του Απριλίου οι πολίτες πραγματοποιώντας, μάλιστα, οι ίδιοι την εξέταση. Πρόκειται για το νέο εργαλείο που εντάσσει η χώρα μας, στη μάχη κατά της πανδημίας.

Φαούτσι: «Eίναι αναπόφευκτος ο εμβολιασμός των παιδιών για τον κορωνοϊό»

Αυτό δε που έχει ξεχωριστή σημασία είναι ότι η Ελλάδα καθιερώνει πρώτη πανευρωπαϊκά την εύκολη διάθεση και ευρύτατη χρήση αυτών των test για την εβδομαδιαία αυτοπαρακολούθηση των πολιτών, εύκολα και δωρεάν. Έτσι, κάθε πολίτης που επιθυμεί, θα μπορεί να παραλαμβάνει με τον ΑΜΚΑ του, από το φαρμακείο της γειτονιάς του, ένα δωρεάν test κάθε εβδομάδα.

Κορωνοϊός: Ερωτήσεις και απαντήσεις για τα self test

Πώς θα γίνεται η προμήθεια των δωρεάν τεστ

Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό πως η προμήθεια των τεστ θα γίνεται με την επίδειξη του αριθμού ΑΜΚΑ, χωρίς συνταγογράφηση.

Ωστόσο ένα από τα ερωτήματα που έχουν προκύψει είναι, για παράδειγμα, ποιο είδος τεστ θα χρησιμοποιηθεί στην Ελλάδα. Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων προτείνει τεστ αυτοεξέτασης με δείγμα αίματος, δηλαδή με ένα τσίμπημα στο δάχτυλο, ενώ άλλα παρόμοια, είναι αυτά που συλλέγουν δείγμα σάλιου ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος. 

Μεγάλο το ποσοστό εγκυρότητας των self test

Τα οικιακά ατομικά τεστ έχουν υψηλό βαθμό ευαισθησίας και εγκυρότητας, που προσεγγίζει το 95-99%, ενώ είναι πιο εύκολα στη χρήση από τα rapid test και προορίζονται για κατ’ οίκον χρήση. Εφόσον, όμως υπάρχουν πολίτες που επιθυμούν να έχουν βοήθεια ή καθοδήγηση, αυτό θα μπορεί να γίνεται από τον φαρμακοποιό τους, με μια μικρή οικονομική επιβάρυνση, ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top