Εισήγηση λοιμωξιολόγων για ανοιχτά κομμωτήρια και παιδικές χαρές

«Όχι» στη μετακίνηση με αυτοκίνητο με τον κωδικό «6» λέει η Επιτροπή

Δείτε το ρεπορτάζ από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star σχετικά με τη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων

Το «πράσινο φως» έδωσε η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα μερικών δραστηριοτήτων, λαμβάνοντας υπόψη την κούραση των πολιτών λόγω των περιορισμών.

Έτσι ανοίγουν κομμωτήρια, καταστήματα περιποίησης νυχιών, παιδικές χαρές και αρχαιολογικοί χώροι εντός δήμου. Εισηγούνται να επιτρέπεται και το ψάρεμα, όμως μόνο εντός του δήμου κατοικίας.

Πελώνη: Προσαρμογές στα μέτρα για εκτόνωση των πολιτών

Οι περιορισμοί χαλαρώνουν τα Σαββατοκύριακα με την απαγόρευση κυκλοφορίας να μετατίθεται για τις 21:00 αντί για τις 19:00, καθώς η μέρα μεγαλώνει.

Η απαγόρευση μετακίνησης με αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας τον κωδικό «6» παραμένει σε ισχύ, καθώς οι ειδικοί θεωρούν ότι, προς το παρόν, δεν πρέπει να αρθούν οι περιορισμοί για την άθληση. 

Οι εισηγήσεις θα δοθούν στην κυβέρνηση, η οποία θα αποφασίσει ποια μέτρα θα λάβει τελικά και θα τα ανακοινώσει στις 18:30.

Πελώνη: «Τα μέτρα δεν χαλαρώνουν, προσαρμόζονται»

Σήμερα το πρωί η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για «χαλάρωση των μέτρων» αλλά για διορθώσεις και προσαρμογές προκειμένου να εκτονωθεί η ψυχολογική κόπωση των πολιτών.

«Είναι προτιμότερο να πηγαίνουν οι πολίτες σε ανοικτούς χώρους, παρά σε παρανόμως σπίτια, που προφανώς συμβαίνει» τόνισε, μιλώντας στο Θέμα 104,6 FM.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top