Ξυλοδαρμός πολίτη στη Νέα Σμύρνη: Εξηγήσεις από τους αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ

Oι εννέα αστυνομικοί τις επόμενες μέρες θα υποβάλλουν τα υπομνήματά τους

Εξηγήσεις, στο πλαίσιο της έρευνας που γίνεται, θα δώσουν τις επόμενες μέρες οι αστυνομικοί που ήταν μπροστά στον ξυλοδαρμό του νεαρού στην πλατεία της Νέας Σμύρνης από έναν συνάδελφό τους. 

Όπως μετέδωσε ο Παναγιώτης Μπούσιος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι εννέα αστυνομικοί που είχαν ζητήσει και είχαν λάβει προθεσμία, τις επόμενες μέρες θα υποβάλλουν τα υπομνήματά τους.

Νέας Σμύρνη: Εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια στην πλατεία

Η ΕΛ.ΑΣ είχε αναφέρει επισήμως ότι εκείνη τη μέρα οι αστυνομικοί είχαν δεχτεί επίθεση από τριάντα άτομα. Ωστόσο, κάτοικοι της περιοχής το είχαν αμφισβητήσει.

Στιγμιότυπο από τον ξυλοδαρμό νεαρού από αστυνομικό στην πλατεία της Νέας Σμύρνης- φωτογραφία Eurokinissi

Στιγμιότυπο από τον ξυλοδαρμό νεαρού από αστυνομικό στην πλατεία της Νέας Σμύρνης- φωτογραφία Eurokinissi

Το αντικείμενο της έρευνας είναι να διαλευκανθεί τι συνέβη στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, το μεσημέρι της Κυριακής 7 Μαρτίου, και κατά πόσο θα μπορούσε να «δικαιολογηθεί» η αντίδραση του αστυνομικού που απαθανατίστηκε να ξυλοκοπά νεαρό με σιδερένιο πτυσσόμενο μπλοκ.

Χρυσοχοΐδης για Νέα Σμύρνη: «Η αστυνομική βία δε δικαιολογείται»

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Μαρτίου, κατά τον έλεγχο αστυνομικών για την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, πολίτες κατέγραψαν εικόνες με τα κινητά τους στα οποία εκτυλίσσονται σκηνές αστυνομικής βίας εις βάρος νεαρού. Στην ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει πως υπήρξε απρόκλητη επίθεση 30 ατόμων κατά των αστυνομικών. Ωστόσο, κάτοικοι της περιοχής που ήταν αυτόπτες μάρτυρες στο περιστατικό αναφέρουν πως όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έκαναν έλεγχο σε μια οικογένεια που καθόταν σε ένα από τα παγκάκια της πλατείας. Όπως υποστηρίζουν, πριν προλάβουν να τους εξηγήσουν, άρχισαν να είναι εριστικοί και κάποιος νεαρός άρχισε να διαμαρτύρεται. Τότε ακολούθησαν οι εικόνες βίας που παρακολούθησε όλη η χώρα, ενώ άλλοι κάτοικοι της περιοχής φώναζαν στους αστυνομικούς να σταματήσουν, χωρίς αποτέλεσμα. 

Αργότερα το απόγευμα της ίδιας μέρας, περίπου 300 άτομα πραγματοποίησαν διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας, προς το Α.Τ της περιοχής, όπου ακολούθησε νέος κύκλος επεισοδίων με την αστυνομία.

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Η στιγμή που κουκουλοφόροι ξυλοκοπούν αστυνομικό

Το αποκορύφωμα των επεισοδίων εκτυλίχθηκε την Τρίτη 9 Μαρτίου, μετά από πορεία διαμαρτυρίας για το περιστατικό αστυνομικής βίας, εκτυλίχθηκαν σοβαρά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, με τον τραυματισμό αστυνομικού μετά από επίθεση που δέχτηκε από πλήθος κουκουλοφόρων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top