Άρση lockdown: 150.000 αδικημένοι εργαζόμενοι που δεν ακούν το όνομα τους

Γυμναστήρια, μπαρ, θέατρα, μουσεία δεν προβλέπεται να ανοίξουν σύντομα

Το ρεπορτάζ του Σπύρου Λάμπρου για τους αδικημένους επιχειρηματίες/ Κεντρικό Δελτίο ειδήσεων Star (17/3)

Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης και των λοιμωξιολόγων για άνοιγμα της αγοράς και σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, πολλοί επαγγελματίες βρίσκονται σε απόγνωση, αφού δεν βλέπουν πουθενά κάποια ημερομηνία ή ένα πλάνο, που θα ανάψει πράσινο φως για να επιστρέψουν στη δουλειά τους.  

Eν αναμονή της χαλάρωσης των μέτρων- Τα κριτήρια των ειδικών για αποφάσεις

Είναι οι «ξεχασμένοι», οι αδικημένοι της καραντίνας και είναι χιλιάδες.  

Γυμναστήρια

Οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων και οι γυμναστές δεν μπορούν να εργαστούν από τον Νοέμβριο του 2020. Πρόκειται για 42000 εργαζόμενους, από τους οποίους πολλοί είναι αναγκασμένοι να ζήσουν την οικογένειά τους με το επίδομα των 534 ευρώ. 

Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα για τους καλλιτέχνες. Οι μουσικοί περίμεναν να ανοίξει ο καιρός για να δώσουν κάποια συναυλία ή να παίξουν σε κάποιο ανοιχτό θέατρο, κάτι που δεν βλέπουν να έρχεται σύντομα.  

Lockdown: Πρώτα ανοίγουν κομμωτήρια και μικρά καταστήματα

Καλλιτέχνες και τεχνικοί

Οι ηθοποιοί ζουν μία σύγχρονη τραγωδία στα σπίτια τους,  αφού για τα θέατρα και τους κινηματογράφους δεν ακούγεται καμία πρόθεση για άνοιγμα. Ο αριθμός των καλλιτεχνών και των τεχνικών επαγγελματιών που εργάζονται σε συναυλίες και θέατρα είναι πάνω από 100.000! 

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία στο μητρώο καλλιτεχνών είναι εγγεγραμμένοι μόνο 35.000, οι οποίοι λαμβάνουν το πενιχρό επίδομα. Υπάρχουν πολλοί που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις και δεν παίρνουν ούτε καν αυτό. 

Γώγος: «Τον Απρίλιο να ανοίξουν τα Λύκεια και κάποιες δραστηριότητες»

Μπαρ, κλαμπ και μπουζούκια

Με λουκέτο είναι μέχρι νεωτέρας και μεγάλες πίστες, μπουζούκια και μπαρ. Χιλιάδες ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα που δεν γνωρίζουν το πότε αλλά ούτε το αν θα καταφέρουν να ανοίξουν και να δουλέψουν ξανά. 

Κλειστά επί πολλούς μήνες και τα μουσεία, οι λέσχες καζίνο και τα καταστήματα για τατουάζ. 

Συνολικά, όλες αυτές οι επιχειρήσεις αφορούν πάνω από 150.000 εργαζόμενους, από τους οποίους οι περισσότεροι δεν παίρνουν καν το επίδομα των 534 ευρώ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top