Lockdown: Πρώτα ανοίγουν κομμωτήρια και μικρά καταστήματα

Αλλάζουν τα σχέδια για τα σχολεία - Τελευταία η εστίαση

Η κόπωση των πολιτών αλλά και κάποια μέτρα που στην εφαρμογή τους αποδείχτηκε ότι είχαν αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά, οδηγούν την επιτροπή και την κυβέρνηση σε επανεξέταση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν.

Lockdown: Έρχονται αλλαγές στα μέτρα - Συνεδριάζουν αύριο οι λοιμωξιολόγοι

Αύριο, Τετάρτη, συνεδριάζει έκτακτα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων και στο τραπέζι βρίσκονται μέτρα για τη σταδιακή άρση του lockdown.

Πιο συγκεκριμένα, εξετάζεται η άρση της απαγόρευσης μετακίνησης από δήμο σε δήμο και το όριο των δύο χιλιομέτρων, να επιτραπεί ξανά η μετακίνηση με αυτοκίνητο εντός της περιφερειακής ενότητας με τον κωδικό «6» και να μετακινηθεί πιο αργά απο τις 19:00, που είναι σήμερα, η απαγόρευση κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο, καθώς μεγαλώνει και η ημέρα.

Πρώτα θα ανεβάσουν ρολά κομμωτήρια και μικρά καταστήματα

Στη αυριανή συνεδρίαση θα καθοριστεί και ένας χρονικός ορίζοντας σταδιακής επαναφοράς κάποιων δραστηριοτήτων.

Έτσι, στις 22 Μαρτίου δεν αποκλείεται να ανοίξουν τα κομμωτήρια αλλά και τα συνοικιακά καταστήματα με click away. Στόχος είναι στις 29 Μαρτίου να επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο.

Ωστόσο, το άνοιγμα των καταστημάτων θα γίνει με αυστηρά μέτρα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Επικρατέστερο σενάριο είναι η αποστολή ενός μηνύματος στο 13032 που θα αφορά την μετάβαση σε κατάστημα, το οποίο θα έχει διάρκεια τρεις ώρες και θα μπορεί να αποστέλλεται μόνο μια φορά την ημέρα.

Πότε ανοίγουν σχολεία και εστίαση

Τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν στις 5 Απριλίου και όχι στις 29 Μαρτρίου, αν η επιδημιολογική εικόνα της χώρας το επιτρέψει. Μέχρι τότε, τα μαθήματα θα εξακολουθούν να γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης.

Lockdown: Σκέψεις για παράταση του σχολικού έτους για δύο εβδομάδες

Επόμενο βήμα είναι να ανοίξει στις 19 Απριλίου η εστίαση.Το πιο πιθανό είναι να στρώσουν τραπέζια για τους πελάτες στους εξωτερικούς χώρους.  

Σύμφωνα με κυβερνητικες πηγές, αν συνεχιστεί η επιτυχής αντιμετώπιση της πανδημίας σε συνδυασμό με την αύξηση του εμβολιασμένου πληθυσμού, η χώρα θα οδηγηθεί με ασφάλεια σε μια νέα κανονικότητα. 

Πάνω από 1.100 τα κρούσματα χθες

Ακόμα 1.134 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας (15/3), ενώ αυξημένοι ήταν οι αριθμοί των θανάτων αλλά και των διασωληνωμένων. 

Κρούσματα σήμερα: Πόσα σημειώθηκαν σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι έφτασε χθες τους 564 (68.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 82.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.494 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 461 (ημερήσια μεταβολή +8.73%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 447 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 46, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.137 θάνατοι.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top