Lockdown: Σκέψεις για παράταση του σχολικού έτους για δύο εβδομάδες

Κλειστά από σήμερα τα σχολεία όλης της χώρας έως τις 29 Μαρτίου

Οι ανακοινώσεις που έγιναν την περασμένη Παρασκευή 12/3 για τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας από τον Νίκο Χαρδαλιά

Κλειστά είναι από σήμερα τα σχολεία σε όλη τη χώρα μέχρι τις 29 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Την ίδια ώρα ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να παραταθεί το σχολικό έτος για δύο εβδομάδες το καλοκαίρi. 

Χαρδαλιάς: Αυτές είναι οι νέες περιοχές που μπαίνουν σε «βαθύ κόκκινο»    

Η απόφαση για το καθολικό κλείσιμο των σχολείων ελήφθη μετά την εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση με το σύστημα της τηλεκπαίδευσης, ώστε να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού

Lockdown: Στο τραπέζι η παράταση της σχολικής χρονιάς

Από το μέτρο αυτό εξαιρούνται τα ειδικά σχολεία, που συνεχίζουν τη δια ζώσης τη λειτουργία τους. 

Μακρή: «Αν παραταθεί η σχολική χρονιά θα είναι για δύο εβδομάδες»

Μέσα σε αυτό το κλίμα, το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους είναι ανοιχτό και σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή, αυτή αν τελικά αποφασιστεί θα διαρκέσει δύο εβδομάδες. 

«Είναι ένα θέμα που το έχουμε συζητήσει, χωρίς να το έχουμε αποφασίσει. Όχι για την κάλυψη της ύλης, που έχει καλυφθεί μέσω της τηλεκπαίδευσης, αλλά επειδή θεωρούμε ότι η διά ζώσης εκπαίδευσης παίζει σημαντικό ρόλο. Το υπουργείο έχει ανά πάσα στιγμή γνώση της ύλης που διδάσκεται. Κρίνεται σκόπιμο -αν αποφασιστεί η παράταση- επειδή η επαφή με το σχολικό περιβάλλον κρίνεται απαραίτητη για τα παιδιά. Όταν έχουμε τα πλήρη δεδομένα θα αποφασίσουμε το καλύτερο για τα παιδιά και την εκπαιδευτική κοινότητα», είπε η υφυπουργός, μιλώντας στο Mega.

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία: Πρώτα τα Γυμνάσια - Λύκεια, μετά τα Δημοτικά  

«Εάν παραταθεί το σχολικό έτος, κάνω μια εκτίμηση ότι αυτό θα είναι για δύο εβδομάδες. Σε καμία περίπτωση δε θα είναι ο Ιούλιος, όπως έχει δηλώσει και η υπουργός», πρόσθεσε.

«Στόχος να γίνουν οι πανελλαδικές στην ώρα τους»

Όσον αφορά στη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων η κ. Μακρή υπογράμμισε πως στόχος του υπουργείου είναι να γίνουν στην ώρα τους. 

Κορωνοϊός: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης του σχολικού έτους

«Για τις προαγωγικές, όταν το υπουργείο αποφασίσει με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα τι πρέπει να κάνει, θα πληροφορηθούν έγκαιρα και οι γονείς, και οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί. Για τις πανελλαδικές, ο στόχος είναι να γίνουν στην ώρα τους. Ήδη έχει μειωθεί κατά 30% η ύλη από τον Ιανουάριο και το γνωρίζουν οι μαθητές. Δεν εξετάζεται περαιτέρω μείωση της ύλης. Για τα παιδιά που είναι σε σεισμόπληκτες περιοχές υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις, θα εξεταστεί το σχετικό αίτημα για τα παιδιά της Λάρισας», τόνισε.

Τι θα γίνει με τα voucher των 200 ευρώ για την αγορά tablet

Τέλος, η κυρία Μακρή σε ερώτηση για το πότε θα βγει το voucher των 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού για την τηλεκπαίδευση μαθητών και φοιτητών, απάντησε πως μόλις δημοσιευτεί το ΦΕΚ θα ανέβει η πλατφόρμα για τους παρόχους και μετά για τους δικαιούχους. 

Τα voucher θα αφορούν σε περίπου 525.000 άτομα και θα καλυφθούν περίπου 325.000 οικογένειες.

Lockdown: Το ωράριο τηλεκπαίδευσης σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια

Εκτίμησε ότι η πλατφόρμα θα ανέβει πριν το Πάσχα, ωστόσο εξήγησε ότι το υπουργείο Παιδείας δεν έχει την ευθύνη της υλοποίησης.

Lockdown: Ανοιχτά τα υποθηκοφυλακεία μόνο με ραντεβού

Την ίδια ώρα σήμερα ανοίγουν όλα τα υποθηκοφυλακεία της χώρας με προγραμματισμένα όμως ραντεβού. 

Δύσκολη εξίσωση το άνοιγμα των σχολείων - Γιατί ανησυχούν οι ειδικοί

Η εισήγηση της επιτροπής ήταν ομόφωνη για την επαναλειτουργία τους, ώστε να επιλυθούν προβλήματα καθημερινότητας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top