Lockdown: Στο τραπέζι η παράταση της σχολικής χρονιάς

Όσα είπε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή

Την παράταση τους σχολικού έτους εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, όπως αποκάλυψε η υφυπουργός, Ζέτα Μακρή. 

Όπως είπε στο Mega, η παράταση αυτή θα έχει διάρκεια μικρότερη του ενός μήνα και θα γίνει κυρίως για ψυχολογικούς λόγους των μαθητών. 

Άνοιγμα σχολείων: Αυτή τη φορά θα ανοίξουν τα Λύκεια! 

«Έχει πέσει στο τραπέζι το σενάριο για παράταση της σχολικής χρονιάς. Εξετάζεται. Κι αν γίνει δε θα γίνει γιατί δεν έχει καλυφθεί η ύλη, αλλά γιατί πρέπει τα παιδιά για κοινωνικούς και ψυχολογικούς λόγους, να ξανά έρθουν στα σχολεία», είπε η κ. Μακρή.

Εξετάζεται επίσης και η περικοπή των διακοπών του Πάσχα, ώστε να καλυφθεί η διδακτική ύλη. 

Lockdown σχολεία: Αυξήθηκε δραματικά η διασπορά κορωνοϊού στα παιδιά

Σε ό,τι αφορά στην επαναλειτουργία των σχολείων, υποστήριξε ότι το ζήτημα αυτό συζητείται κάθε εβδομάδα από τους ειδικούς. 

«Όταν έχουμε την εισήγησή τους θα πάρουμε την πολιτική απόφαση. Θέλουμε τα σχολεία να λειτουργήσουν δια ζώσης όταν οι ειδικοί ανάψουν το πράσινο φως», τόνισε η υφυπουργός.

Κλειστά τα φροντιστήρια

Αναφερόμενη στα φροντιστήρια η κυρία Μακρή τόνισε ότι θα παραμένουν κλειστά, κάτι όμως που δεν οφείλεται στο υπουργείο.

Μείωση της ύλης στις πανελλαδικές εξετάσεις ανακοίνωσε η Κεραμέως  

«Δεν το έχουμε ξεχάσει το άνοιγμα των φροντιστηρίων. Απλώς οι ειδικοί θεωρούν ότι επειδή εκεί δεν είναι μια συγκεκριμένη ομάδα μαθητών, δεν μπορούμε για λόγους συγχρωτισμού και μετάδοσης ασθένειας, να επιτρέψουμε το άνοιγμα. Δεν είναι αυθαίρετη απόφαση του υπουργείου. Είναι απόφαση που επιβάλλεται, υποδεικνύεται και συμβαδίζει με τις οδηγίες των ειδικών», είπε.

Πανελλήνιες

Σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις τόνισε πως στόχος είναι να γίνουν στην ώρα τους, υπενθυμίζοντας ότι η ύλη έχει μειωθεί κατά 30%. 

Σχολεία: Ξεκινά η τηλεκπαίδευση σε Γυμνάσια – Λύκεια

Τέλος ανακοίνωσε πως από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει και η διδασκαλία του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής σε πολλά σχολεία. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top