Lockdown σχολεία: Αυξήθηκε δραματικά η διασπορά κορωνοϊού στα παιδιά

Τι δείχνουν τα στοιχεία των τελευταίων μηνών

Λουκέτο μπαίνει από την Πέμπτη σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Το καμπανάκι χτύπησε δυνατά στους ειδικούς, όταν είδαν να αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στα παιδιά μικρής ηλικίας. 

Ολικό lockdown στην Αττική από την Πέμπτη έως τις 28 Φεβρουαρίου

«Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ και αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό γιατί είναι ένα νέο στοιχείο, την περίοδο 24/01 - 30/01 είχαμε σημαντική αύξηση 11% στο ποσοστό των κρουσμάτων με ηλικιακό εύρος 0 έως 9 ετών» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. 

Αυτά τα στοιχεία άλλαξαν ξανά τα δεδομένα και τα παιδιά επιστρέφουν και πάλι  στο σπίτι. Τα σχολεία από αύριο βάζουν λουκέτο και θα λειτουργούν με τη μέθοδο του «ακορντεόν».      

Lockdown τύπου Μαρτίου θα εισηγηθεί ο Κικίλιας για την Αττική

«Σήμερα λοιπόν βρισκόμαστε σε αλλεπάλληλες διαδικασίες κλεισίματος και ανοίγματος το οποίο δεν επιβαρύνει μονάχα το μαθησιακό έργο, επιβαρύνει ψυχολογικά και τα παιδιά, επιβαρύνει τη συνολική ανάπτυξη τους» είπε ο αντιπρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Γιώργος Τρούλης. 

Αυξήθηκε δραματικά η διασπορά στους ανήλικους

Η διασπορά στους ανήλικους 0-17 ετών από την 1η Σεπτεμβρίου έως και χθες 8 Φεβρουαρίου, αυξήθηκε κατά 1.565%.

Την 1η Σεπτεμβρίου τα κρούσματα ήταν 628, την 1η Οκτωβρίου 1.243, την 1η Νοεμβρίου 2.997 κρούσματα, την 1 Δεκεμβρίου 6.707, ένα μήνα μετά την 1 Ιανουαρίου τα κρούματα αυξήθηκαν στα 8.136 και στις 8 Φεβρουαρίου «εκτοξεύτηκαν» στα 10.457. 

«Σε αυτό το επιδημικό κύμα φαίνεται ότι τα σχολεία και τα παιδιά έχουν ιδιαίτερο ρόλο, διαφορετικό απ΄ όσο γνωρίζαμε ως τώρα. Μπορεί να παίζουν ρόλο οι μεταλλάξεις αλλά μπορεί να παίζουν ρόλο και το γεγονός ότι είναι κρύο, τα παιδιά μαζεύονται μέσα στην τάξη, η μετάδοση διευκολύνεται» είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης. 

Οι ειδικοί είναι ξεκάθαροι. Όταν ένα παιδί μολυνθεί, ακόμη κι αν δεν αρρωστήσει το ίδιο ή έχει ελάχιστα συμπτώματα θα μεταδόσει τον ιό σε γονείς και παππούδες. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top