Lockdown τύπου Μαρτίου θα εισηγηθεί ο Κικίλιας για την Αττική

«Το 71% των ΜΕΘ στην Αττική είναι κατειλημμένο»

Πρόταση για καθολικό lockdown τύπου Μαρτίου έκανε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στο Open, είπε «θα εισηγηθώ καθολικό lockdown στην Αττική», τονίζοντας στη συνέχεια πως αυτή θα είναι η εισήγηση των ειδικών, την οποία ο ίδιος θα μεταφέρει στην κυβέρνηση.

Η εισήγηση θα είναι ένα καθολικό lockdown στην Αττική, με τον ίδιο να μιλά για «σύντομο, ολικό lockdown», τύπου Μαρτίου 2020, δηλαδή πιθανόν για δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν αφού εξεταστούν και τα σημερινά κρούσματα. Δηλαδή, εάν είναι και σήμερα ανησυχητικά, το lockdown είναι αναπόφευκτο.

Κοντά σε νέο σκληρότερο lockdown – Έρχονται νέα μέτρα στην Αττική

«Θα πρέπει να δούμε πώς θα αντιδράσουμε στην Αττική. Ο ένας μετά τον άλλο δήμο έχουν αυξητική τάση», σημείωσε και πρόσθεσε, αναφερόμενος στο lockdown: «Θεωρώ ότι θα είναι ένας τρόπος να ελέγξουμε τη νόσο». Όπως είπε, το 71% των ΜΕΘ στην Αττική είναι κατειλημμένες.

Lockdown : Πόσα άτομα επιτρέπονται σε αυτοκίνητο και ταξί

Όσον αφορά το εάν ένα lockdown θα αφορούσε και τα σχολεία, ο υπουργός Υγείας είπε ότι τα στοιχεία δείχνουν μια αύξηση της τάξης του 11% στα κρούσματα ηλικιών έως 9 ετών, δηλαδή στα παιδιά του δημοτικού, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο «λουκέτου» και στα σχολεία.

Ο υπουργός Υγείας έδωσε στοιχεία του ΕΚΑΒ για τις τελευταίες μέρες, βάσει των οποίων στις 6 Φεβρουαρίου οι διασωληνώσεις ήταν 231, την επόμενη μέρα έγιναν 245 και χθες έφτασαν τα 260.

«Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι οι αναλύσεις, που λαμβάνει από τις επιτροπές, δείχνουν ότι η Ελλάδα μπαίνει στο τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Μέχρι να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού θα δίνουμε συνεχή μάχη με τον χρόνο», είπε ο υπουργός.

Δείχνει lockdown και ο Άδωνις Γεωργιάδης

«Εάν οι ειδικοί μας πουν ότι πρέπει να πάρουμε κάποιο μέτρο, θα το πάρουμε», είπε σχολιάζοντας τα λεγόμενα του κ. Κικίλια, ο Άδωνις Γεωργιάδης, επιβεβαιώνοντας πως ένα σκληρό lockdown είναι προ των πυλών.

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον Σκάι, «τα στοιχεία είναι αρνητικά».

Σχολιάζοντας το εάν θα κλείσει η αγορά, είπε πως «εάν πρέπει να το κάνουμε, θα το κάνουμε».

Για lockdown δύο εβδομάδων μίλησε και ο Βασιλακόπουλος

Υπέρ ενός lockdown δύο εβδομάδων τάχθηκε και ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Όπως είπε στον Σκάι, με τα σημερινά δεδομένα, θα βελτίωνε πολύ την επιδημιολογική εικόνα μια καραντίνα για δύο εβδομάδες, σημειώνοντας πως ίσως και μία εβδομάδα lockdown να αποδεικνυόταν αποτελεσματική.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top