Σχολεία: Ξεκινά η τηλεκπαίδευση σε Γυμνάσια – Λύκεια

Πώς θα λειτουργήσουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία από Δευτέρα

Ρεπορτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου στο κεντρικό δελτίου ειδήσεων του Star στις 7/1 για το άνοιγμα των σχολείων στις «κόκκινες» περιοχές.

Τη Δευτέρα ανοίγουν τελικά τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία σε όλη τη χώρα, μετά από δύο μήνες αναστολής της δια ζώσης λειτουργίας τους, ενώ από σήμερα ξεκινά και πάλι η τηλεκπαίδευση για τους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων. 

Σήμερα, κατά τη διάρκεια της κρίσιμης σύσκεψης των λοιμωξιολόγων, αναμένεται να συζητηθεί το πότε κι αν θα επιστρέψουν στις φυσικές τους τάξεις και οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Λοιμωξιολόγοι: Άνοιγμα σχολείων και στις περιοχές με αυστηρό lockdown

Η σκέψη που φαίνεται να κυριαρχεί είναι να επιστρέψουν οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου, ώστε να μπορέσουν να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα για της Πανελλαδικές Εξετάσεις και να συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση για τις άλλες τάξεις. 

Άνοιγμα σχολείων: Τι SMS θα πρέπει να στέλνουν οι γονείς

Προς το παρόν όμως όλοι οι μαθητές θα συνεχίσουν την παρακολούθηση των μαθημάτων από απόσταση, αρχής γενομένης από σήμερα. 

Lockdown: Ποια σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα

Αντίθετα στα πίσω στα σχολεία επιστρέφουν τη Δευτέρα οι μαθητές των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων, των βρεφονηπιακών σταθμών και των σχολείων ειδικής αγωγής. 

Οριστικό: Ανοίγουν τη Δευτέρα δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί

Οι ειδικοί μάλιστα έδωσαν την έγκρισή τους για το άνοιγμά των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και στις περιοχές που βρίσκονται υπό αυστηρό lockdown. Ο δήμαρχος Σητείας ωστόσο χθες ανακοίνωσε πως τα σχολεία της περιοχής του δε θα ανοίξουν, όμως σήμερα το πρωί, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανακοίνωσε πως θα λειτουργήσουν κανονικά, σύμφωνα με τις υποδείξεις των επιστημόνων. 

Lockdown: Τα μέτρα που θα ισχύσουν στα δημοτικά σχολεία

Το άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων τη Δευτέρα θα γίνει με αυστηρά μέτρα προστασίας. 

Η προσέλευση και η αποχώρηση των μαθητών θα γίνεται σε διαφορετικές ώρες, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός που ενδεχομένως δημιουργηθεί αφού τα παιδιά συνοδεύονται από τους γονείς τους. 

Lockdown: Πώς θα ανοίξουν τη Δευτέρα τα σχολεία

Όπως σημειώνει το υπουργείο, θα υπάρχει πλέον η πρόβλεψη για διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης ανά ομάδες τμημάτων, όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών). Επιπλέον, θα χρησιμοποιούνται περισσότερες από μία είσοδοι στα κτίρια των σχολείων, όπου αυτές υπάρχουν.

Σχολεία: Τι οδήγησε στο σταδιακό κι όχι οριζόντιο άνοιγμά τους στις 11/1

Αναλυτικά τα μέτρα που θα ισχύουν στα σχολεία

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
  • Χρήση αντισηπτικών
  • Σχολαστικοί καθαρισμοί
  • Μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστήρια πληροφορικής, μουσικά όργανα κ.ά.

Σχολεία: Από σήμερα τα ραντεβού για τα προληπτικά τεστ στους εκπαιδευτικούς

Από σήμερα ξεκινούν επίσης και τα προληπτικά τεστ για τους εκπαιδευτικούς. Στον σύνδεσμο https://edu.testing.gov.gr/ όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώνουν εθελοντικά την πρόθεσή τους να εξεταστούν προληπτικά για κορωνοϊό και όπως ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας, έχουν ήδη προγραμματιστεί τα πρώτα ραντεβού για σήμερα.

Σχολεία: Τα SMS για τη μεταφορά των μαθητών

Από Δευτέρα όσοι συνοδεύουν τους μικρούς μαθητές προς και από τα σχολεία θα πρέπει να στείλουν SMS στο 13033 με κωδικό 4. Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους έγγραφη βεβαίωση που τους έχει χορηγηθεί από το σχολείο τους και αναφέρει τη διεύθυνσή τους και τη διεύθυνση του σχολείου. 

Άνοιξε η πλατφόρμα για τα προαιρετικά rapid test στους εκπαιδευτικούς

Τα μέτρα που θα ισχύσουν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Στους βρεφονηπιακούς σταθμούς τα μέτρα που θα ισχύσουν είναι τα εξής:

  • Χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών είναι προαιρετική.
  • Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου) από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς.
  • Διαχωρισμός των αύλειων δραστηριοτήτων κατά τμήματα.
  • Ειδική μέριμνα για τη σίτιση.
     
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top