Λοιμωξιολόγοι: Άνοιγμα σχολείων και στις περιοχές με αυστηρό lockdown

Τι εισηγήθηκαν μετά την έκτακτη συνεδρίαση

Ρεπορτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου στο κεντρικό δελτίου ειδήσεων του Star στις 7/1 για το άνοιγμα των σχολείων στις «κόκκινες» περιοχές.

Το άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων και στις «κόκκινες» περιοχές που βρίσκονται υπό καθεστώς αυστηρού lockdown εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι.

Μετά την έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα τάχθηκαν υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου και σε περιοχές που είναι επιβαρυμένες επιδημιολογικά και βρίσκονται υπό αυστηρούς περιορισμούς.

Οριστικό: Ανοίγουν τη Δευτέρα δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί

Υπενθυμίζεται ότι σε καθεστώς σκληρών περιοριστικών μέτρων βρίσκονται οι περιοχές της Δυτικής Αττικής, Ασπρόπυργος και Ελευσίνα, οι δήμοι Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, το Παλαιόκαστρο του Δήμου Σητείας της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, η Νέδα Αγιοχωρίου και Ήπιο του Δήμου Αρριαννών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, ο δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, η Κοινότητα Σπερχειάδας και ο Δήμος Μακρακώμης της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, η Κοινότητα Στροφής του Δήμου Αρριαννών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, η Κοινότητα Κέλλη του Δήμου Αμύνταιου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και η Κάλυμνος.

Lockdown: Πώς θα ανοίξουν τη Δευτέρα τα σχολεία

Η ανακοίνωση του υπ. Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων

Την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου οι μικροί μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων αναμένεται να επιστρέψουν ξανά στα θρανία.

Μαθητές γυμνασίου και λυκείου θα συνεχίσουν τα μαθήματα μέσω της τηλεκπαίδευσης από αύριο Παρασκευή 8/1.

Το υπουργείο Παιδείας επεσήμανε ότι η απόφαση για τα σχολεία ελήφθη με βάση της εισηγήσεις των ειδικών, ενώ υπενθυμίζει ότι με εγκύκλιο που εστάλη στις μονάδες γνωστοποιείται ότι «οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8/1».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top