Συνελήφθη οδηγός ταξί για ηλεκτρονική απάτη - Έκλεβε τα PIN των πελατών του

Ο 25χρονος είχε υπεξαιρέσει ποσό άνω των 15 χιλιάδων ευρώ

Το σχετικό ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (17/3)

Συνελήφθη σήμερα, Τετάρτη, οδηγός ταξί που εξαπατούσε τους πελάτες του, κλέβoντάς τους το PIN από τις κάρτες τους.  

Σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε η ΕΛΑΣ, ο 25χρονος ημεδαπός οδηγός ταξί συνελήφθη μετά από πολύμηνη και ενδελεχή έρευνα το τμήματος Ασφαλείας Συντάγματος. Από τον Σεπτέμβριο του 2020, είχε εξαπατήσει πολλούς ηλικιωμένους πελάτες του και είχε υπεξαιρέσει μέσω ηλεκτρονικής απάτης ποσό άνω των 15 χιλιάδων ευρώ.  

Ασέλγεια κολύμβηση: Αίτημα να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του παράγοντα

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές και απάτες με υπολογιστή κατ' εξακολούθηση και υπεξαίρεση. 

Πως εξαπάτησε τους ηλικιωμένους πελάτες του

Ως προς τον τρόπο δράσης, ο κατηγορούμενος κινούμενος κατά τις βραδινές ώρες έξω από Νοσοκομεία και σταθμούς Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, επιβίβαζε κυρίως ηλικιωμένους πελάτες, τους οποίους μετά το τέλος της διαδρομής, υποχρέωνε να πληρώσουν το αντίτιμο με τραπεζική κάρτα αντί για μετρητά. 

Πώς εξετάζεται ένα παιδί από τους ψυχολόγους της ΕΛ.ΑΣ.

Ακολούθως, για τη συναλλαγή, χρησιμοποιούσε είτε συσκευή που προσομοίαζε με συσκευή POS, είτε συσκευή κινητού τηλεφώνου και υποδείκνυε στα θύματά του να καταχωρήσουν τον αριθμό PIN της τραπεζικής του κάρτας. 

Οι συσκευές που χρησιμοποιούσε, αποθήκευαν τον αριθμό PIN, ενώ ο ίδιος στη συνέχεια αφαιρούσε τεχνηέντως τις τραπεζικές κάρτες των θυμάτων του και τους επέστρεφε κάρτες άλλων ατόμων που επίσης είχε αφαιρέσει πριν. 

Ο γνωστός σχεδιαστής και η κοκαΐνη που βρέθηκε στα κεραμίδια

Στη συνέχεια, ο δράστης μετέβαινε σε ΑΤΜ και καταστήματα και χρησιμοποιώντας τις αφαιρεθείσες κάρτες και τα PIN, προέβαινε σε ανάληψη χρηματικών ποσών και σε αγορές προϊόντων, αντίστοιχα. 

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί εννέα υποθέσεις απάτης σε βάρος πελατών ταξί, από τις οποίες ο 25χρονος αποκόμισε οικονομικό όφελος 15.000 ευρώ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top